NAJVEĆI LJUBAVNIK U ISTORIJI SPORTA Bio je DROGA za žene, spavao je sa 20.000 njih, a ipak ostao NEŽENJA!
Foto: Profimedia

ŠMEKER

NAJVEĆI LJUBAVNIK U ISTORIJI SPORTA Bio je DROGA za žene, spavao je sa 20.000 njih, a ipak ostao NEŽENJA!

Košarka -

Lepotice su stajale u redovima da osete njegove čari!

Legendarni Vilt Čemberlen bio je nešto posebno - neverovatan košarkaš, verovatno najkompletniji i najdominantniji ikada, prava košarkaška NBA zver od 216 centimetara i 125 kilograma, ali i sigurno najveći zavodnik u istoriji sporta.

Viltov život van košarkaškog parketa bio je podjednako buran i uzbudljiv, a moglo bi se reći da je obarao i rekorde kad su žene u pitanju. Verovatno ste čuli priču da je tokom svog života spavao sa preko 20.000 žena.

"Spavao sam sa preko 20000 razlićitih žena, što praktično znači da sam svakog dana, od moje 15 godine spavao sa drugom ženom", izjavio je Vilt.

U svojoj biografiji koja je objavljena 1991. godine, naveo je da je svakodnevno spavao sa barem jednom ženom, a neretko i više njih. Postoje tračevi da je namerno dodao jednu nulu kako bio ostavio jači utisak, međutim, Vilt je dokazao da pravi čuda sa brojkama, pa ćemo verovati njemu.

Vilt Čemberlen
foto: Profimedia

Ceo život je bio neženja. Govorio je da je nekoliko puta sretao prave žene, ali u pogrešno vreme. Nikada se nije ženio jer je želeo slobodu u vođenju ljubavi sa mnogo žena.

Tokom igračke karijere vodio je evidenciju sa koliko žena je spavao na jednoj turneji gostovanja. Za 10 dana spavao je sa 23 žene, što je prosek 2,3 dnevno.

U "nabijanju statistike" pobogla je i Viltova sklonost trojkama i orgijama, a koliko je voleo se*s najbolje govori činjenica da je kod kuće imao jednu sobu koja je praktično cela bila krevet.

Vilt Čemberlen
foto: Profimedia

"Bio je pravi umetnik u zavođenju žena. Bio je pun samopouzdanja, ali i poštovanja, nikada nije bio bezobrazan", otkrila je jednom prilikom svoje utiske švedska atletičakra Anete Tanander koja je imala 19 godina kada je upoznala 40-godišnjeg Vilta.

Zanimljivo, bilo je i svedočenja da je umeo da ostavi pratilju za stolom kako bi za susednim tražio broj od druge devojke.

Mnogima je i danas čudno kako je sa takvim načinom života uspeo da izbegne neku ozbiljniju polnu bolest i da iza sebe nije ostavio potomke. Pre sedam godina javio se jedan čovek koji je tvrdio da mu je Vilt otac, ali to nikada nije uspeo da dokaže.

Vilt je ispisao istoriju košarke i postavio brojne rekorde u NBA ligi koje do danas niko nije uspeo da dostigne.

Impresivne brojke:

  • Rekord po broju postignutih poena na jednom meču: 100 poena.
  • Najveći prosek poena u sezoni: 50,1 poen po utakmici.
  • - Rekord po broju poena u sezoni: 4029 poena.
  • - Rekord po broju skokova na meču: 55 skokova.
  • - Prosek karijere: 30,1 poen po utakmici i 22,9 skokova.

Vilt je sedam vezanih sezona bio najbolji strelac NBA lige, a čak 11 prvi skakač lige. Osvojio je dva šampionska prstena, sa Filadelfijom i Lejkersima, a jedne sezone je bio i prvi asistent najjače lige na svetu.

Stotka Niksima

U martu 1962. godine Čemberlen je uspeo da uradi nešto neverovatno. Njujork Niksima je ubacio čak 100 poena, što je apsolutni rekord koji gotovo sigurno niko nikada neće oboriti u NBA ligi.

Nakon utakmice je prišao igračima Niksa i izvinio se za 100 poena, rekavši kako nije planirao da uradi takvu stvar, već se eto, desila.

Kurri sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track