NEMA LEVU RUKU ZA ZAKUCAVA KAO ZVER! O ovom čudesnom momku će pisati knjige i snimati filmove: Uništava rivale i sprema se za NBA!
Foto: Profimedia

inspiracija

NEMA LEVU RUKU ZA ZAKUCAVA KAO ZVER! O ovom čudesnom momku će pisati knjige i snimati filmove: Uništava rivale i sprema se za NBA!

Košarka -

Zakucava, pogađa trojke, sjajno asistira, udara blokade... iako nema jednu ruku!

Enmanuel Hansel (18) je momak koji je svojim primerom drugima može da posluži kao inspiracija i podsetnik da nikada ne treba odustajati od svojih snova koliko god se oni u nekom momentu činili nedostižnim.

Enmanuel je dokaz da kada se talenat i naporan rad udruže, prepreke ne postoje. Iako nema levu ruku, Hansel je potpuno ravnopravan sa rivalima. Tačnije, nije ravnopravan, on je bolji od njih! Brutalno zakucava, deli asistencije, ubacuje trojke, lupa blokade - i to samo sa jednom rukom!

Hansel Enmanuel
foto: Profimedia

Hansel se rodio u siromašnoj četvrti Santa Dominga, a zadesila ga je velika nesreća kada je imao samo šest godina. Dok se igrao na njega pao betonski blok. Ruka mu je dva sata bila ispod betona i nije joj bilo spasa, lekari su morali da je amputiraju.

Njegov svet se tada srušio, njegov san da prati put svog heroja Lebrona Džejmsa izgledao je nemoguće. Umesto da igra košarku sa svojim prijateljima, morao je ponovo da uči osnovne stvari. Bio je potpuno slomljen.

"Nisam hteo ništa da radim. Nisam mogao da zavežem pertle, nisam mogao da popijem čašu vode", prisećao se godinama kasnije Hansel.

Hansel Enmanuel
foto: Profimedia

Posle nekog vremena odlučio je da se vrati košarci, što se nije dopalo njegovim roditeljima. Njegov otac bio je košarkaš, ali se u početku nije usuđivao da sinu dozvoli da igra omiljeni sport.

"Plašio sam se da će doživeti ogromno razočarenje. Ali u jednom trenutku jednostavno nije bilo svrhe da ga sprečavam. On je tako posvećen ostvarivanju cilja", otkrio je jednom prilikom njegov otac.

Hansel je 2021. dobio stipendiju za igranje u Sjedinjenim Američkim Državama na "Life Christian" akademiji na Floridi. U njegovoj prvoj sezoni ekipa je osvojila titulu državnog prvaka, a Enmanuel je prosečno beležio 26 poena po meču.

Hansel Enmanuel
foto: Profimedia

Njegov san je da jednog dana zaigra u NBA ligi i nema nameru da odustane. Nedavno je postao član Nortvestern Stejt Univerziteta. Imao je i ponude iz Memfisa i Tenesi Stejta, ali je odabrao popularne "demone".

Ovaj hrabri momak oduševio je ljubitelje košarke širom sveta svojim spektakularnim nastupom u popularnoj Dru ligi, gde je zasenio i mnogobrojne NBA zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track