GOTOV "MIR", ZVEZDA POTVRDILA PLEJMEJKERA IZ AMERIKE: Prošle sezone je bio MVP uz NEVEROVATNE BROJKE, evo šta se od njega očekuje
Foto: Profimedia

MVP U CRVENO-BELOM

GOTOV "MIR", ZVEZDA POTVRDILA PLEJMEJKERA IZ AMERIKE: Prošle sezone je bio MVP uz NEVEROVATNE BROJKE, evo šta se od njega očekuje

Košarka -

Nakon burnog početka leta, košarkaško tržište za srpske klubove je mirovalo sve do sada, kada se Crvena zvezda još jednom aktivirala.

Tiho su radili crveno-beli nakon što su klub pojačali Nemanja Nedović, Hasan Martin, Džon Holand, Dalibor Ilić, Filip Petrušev i Ben Bentil, pa je usledio mirniji period barem za navijače.

Međutim, došlo je vreme za novo ime.

Crveno-beli su pronašli plejmejkera za narednu sezone i potvrdili dolazak Džejlena Adamsa (26), koji iza sebe ima skromno NBA iskustvo, ali i fantastičnu sezonu.

Adams je prethodne sezone osvojio titulu u Australiji sa Sidnej Kingsima, a bio je i MVP prvenstva.

Na sajtu Crvene zvezde navedeno je da će Adams predstavljati veliko pojačanje i da ga odlikuju izuzetna brzina i sjajan pregled igre.

Prošle sezone je u Australiji beležio 20,1 poen, 5,1 skok, 5,8 asistencija i 1,2 ukradene lopte, uz 43 odsto pogođenog šuta i tri pogođene trojke po utakmici.

Košarkom je ozbiljinje počeo da se bavi kao srednjoškolac u Maunt Sent Džozefu, a na koledžu je igrao za Sent Bonaventur. Nije izlazio na NBA draft, ali je potpisao ugovor sa Atlantom.

Uglavnom je igrao u razvojnoj ligi, a sličan je slučaj bio i kada je prešao u Milvoki. Kratko se zadržao i u Portlandu, a na leto 2021. godine otišao je u Australiju.

- Japan, Kina i Evrope, novčano ne možemo da im pariramo i teško je da će Džejlen sledeće sezone biti s nama. To je čisto zbog njegove vrednosti, ne zbog toga što mi ne bismo platili onoliko koliko možemo - rečeno je iz Sidnej Kingsa.Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track