MULJANJE, OZBILJNA PREVARA, KRIMINAL: NBA istražuje ugovor Džejmsa Hardena i Filadelfije! Neko je prekršio zakon!
Foto: EPA

AMERIKA

MULJANJE, OZBILJNA PREVARA, KRIMINAL: NBA istražuje ugovor Džejmsa Hardena i Filadelfije! Neko je prekršio zakon!

Košarka -

Čelnici NBA lige otvorili su istragu protiv kluba Fildalefija kako bi utvrdili da li je produženje ugovora sa Džejmsom Hardenom bilo u skladu sa zakonom, odnosno po pravilima transfera.

Džejms Harden
foto: EPA

Kako pišu američki mediji portal "Philadelphia Inquirer" i TV stanica "ESPN", NBA želi da utvrdi jesu li Siksersi i Harden započeli razgovore o produženju ugovora pre početka zvaničnog prelaznog roka koji je zakazan za 30. jun, što je zabranjeno.

O čemu se zapravo radi? Popularni Brada odustao je od opcije produženja ugovora na jednu sezonu, što bi mu garantovalo platu od 47.000.000 dolara. Zatim je produžio na dve sezone, do 2024, za ukupni iznos od 68.600.000 dolara prihvativši značajno smanjenje primanja. Sve iz razloga, kako bi Filadelfija mogla da potpiše dva igrača, Pi Džej Takera i Danuela Hausa.

NBA je od 2019. godine počela oštrije da kažnjava u ovakvim slučajevima, uključujući povećanje maksimalne kazne za timove na 10.000.000 dolara i dodavanje mogućnosti suspenzije rukovodilaca, odricanja od izbora na draftu, pa čak i poništavanja ugovora.

Džejms Harden, jedan od najboljih strelaca u NBA, pridružio se Filadelfiji februara 2021. u trejdu sa Bruklin Netsima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track