SKANDALOZNO! Kobijeva supruga NE PRESTAJE DA PLAČE: Policajci slikali mrtvog košarkaša, pokazivali slike i smejali se!
Foto: Profimedia, Printscreen

NA SUDU

SKANDALOZNO! Kobijeva supruga NE PRESTAJE DA PLAČE: Policajci slikali mrtvog košarkaša, pokazivali slike i smejali se!

Košarka -

Supruga jednog od najboljih košarkaša svih vremena, Vanesa Brajant presavila je tabak i pred lice pravde izvela policajce koji se sumnjiče da su slikali Kobijeve posmrtne ostatke i to delili.

Advokat koji zastupa Vanesu saopštio je na sudu u Los Anđelesu da su policajci pod nadležnosti šerifa u LA i vatrogasci otišli na mesto nesreće januara 2020. godine gde su i napravili sporne fotografije.

helikopter, Kobi Brajant
foto: Profimedia, AP

Kako su preneli američki mediji, tužba zbog nanetog duševnog bola, zadiranja u privatnost i nepažnje podneta je u septembru pred sudom u Kaliforniji.

Posle helikopterske nesreće 26. januara, pojavile su se informacije da su pripadnici šerifovog odeljenja u Los Anđelesu optuženi da su delili fotografije mesta nesrece, a i da se jedan od njih hvalio fotografijama.

Mediji su preneli da je policajcima naređeno da obrišu fotografije.

Kobi Brajant
foto: Profimedia

Luis Li, advokat udovice Brajant, izneo je odbranu na sudu koja govori o uzurpiranju privatnosti jer su navodno zamenik šerifa i kapetan vatrogasaca fotografisali mesto nesreće, a to nije imalo zvaničnu upotrebu u institucijama koje predstavljaju.

"Oni su delili fotografije dok su igrali video igrice. Delili su to sa ljudima koji nisu imali nijedan razlog da te slike dobiju", naveo je Li.

Advokat države navodi da je apsolutno neophodno fotografisati mesto nesreće, pogotovo oni koji se prvo pojave na tom mestu, kako bi mogli da se spasu životi u tom haosu. Sve se desilo na padini brda Kalabas zapadno od Los Anđelesa, kada su Kobi i ćerka Đina zajedno sa još nekoliko ljudi krenuli na trening.

Vanesa Brajant je gotovo neprekidno plakala, a i tokom pauza je brisala suze iz očiju, prenosi "Marka".

Vanesa Brajant
foto: EPA

Kako je Li naveo nisu saznali od države da kruže fotografije, već od novina "Los Anđeles Tajms".

"Taj 26. januar 2020. godine bio je najgori dan u životu Vanese Brajant. Policija je to učinila još gorim. Sipali su so na otvorenu ranu i utrljali je", rekao je advokat Li.

Li je pustio sigurnosne snimke kako policajci piju i pokazuju fotografije konobaru, koji skreće pogled. Kako navode, policajac je pokazao te slike velikom broju ljudi, pretpostavlja se da ih je videlo više od 30 osoba.

Li je naveo da će "Vanesu progoniti ono što je uradio zauvek".

Podsetimo, Vanesa Brajant je odbila da se nagodi sa državom za 2,5 miliona dolara i samo želi pravdu.

Vanesa Brajant, Kobi Brajant
foto: Pritnscreen/Instagram

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track