MLADE KOŠARKAŠICE NAPRAVILE SJAJNU UVERTIRU ZA JOKIĆA I DRUŠTVO: Srpkinje deklasirale Tursku u finalu B Evropskog prvenstva
Foto: Košarka 24.RS

BRAVO

MLADE KOŠARKAŠICE NAPRAVILE SJAJNU UVERTIRU ZA JOKIĆA I DRUŠTVO: Srpkinje deklasirale Tursku u finalu B Evropskog prvenstva

Košarka -

U16 reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici pošto je u finalu savladala Tursku rezultatom 84:66 (19:15, 25:13, 26:6, 14:32). Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković tako je peharom krunisao sjajne partije koje je pružao tokom turnira u glavnom gradu Crne Gore. Prethodno su samim plasmanom u finale, naše devojke izborile povratak u „A“ diviziju i time čak i premašile cilj koji je pred njih postavljen.

Posle koliko-toliko izjednačenog starta, u kome je naš tim ipak bio korak ispred, sve dileme su praktično rešene već u drugoj četvrtni. Mnogo bolja odbrana, donela je i više laganih poena i stalni rast prednosti Srbije. Do velikog odmora ona se popela na 16 poena – 44:28. Serijom 10:2 naše devojke su otvorile drugo poluvreme i rešile sve dileme.

Naravno da to nije značilo i da će do kraja da se opuste. Nikako. Nisu odustale od igre koja im je donela povratak u A diviziju, pa na kraju i ovaj pehar. Turska nije izdržala pritisa, u trećem periodu stala je na samo šest poena, a Srbija pred poslednji mali odmor prednost uvećeala na 36 poena!

Jana Vesić je sa 18 poena bila najefikasnija, Minja Aranđelović je dodala 15, Jovana Popović 14, uz 7 skokova, dok je Lana Marić stala na 12, uz 11 skokova.

SRBIJA: Jana Vesić 18, Minja Aranđelović 15, Imana Ćosović, Ana Jovanov 5, Lana Marić 12, Jovana Popović 14, Mina Đurđević 9, Teodora Simončević 2, Ivanka Ivanović, Jana Mbombo Njoya 5, Lana Brenjo 4, Ana Lazarević. Selektor: Biljana Stanković.

Kurir sport / Košarka 24.RS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track