PUKLI SMO NA EVROBASKETU, ALI NAŠI TRENERI SU I DALJE NA CENI: Srbija deli drugo mesto u Evroligi, samo je jedna nacija ispred nas
Foto: Starsport, EPA/Sebastien Nogier, EPA/Toms Kalnins

ovo uopšte nije tako loše

PUKLI SMO NA EVROBASKETU, ALI NAŠI TRENERI SU I DALJE NA CENI: Srbija deli drugo mesto u Evroligi, samo je jedna nacija ispred nas

Košarka -

Početak nove sezone Evrolige je blizu, tačnije počinje za dve nedelje. Klubovi su gotovo kompletirali ekipe, a krem trenerskog zanata vodiće glavnu reč.

Pablo Laso
foto: Starsport

Bez obzira što su ruski klubovi CSKA, Zenit i Uniks suspendovani nova sezona počinje sa istim brojem ekipa - 18. Kada je reč o struci, najviše trenera u Evroligi imaće Španija - četiri. Vladajuće evropske šampione predstavljaće Hesus Mateo (Real Madrid), Đoan Penaroja (Baskonija), Aleks Mumbru (Valensija) i Izrael Gonzales (Alba Berlin). U odnosu na prošlu sezonu, Mumbru i Mateo su nova lica, dok u Evroligi neće biti Pabla Lasa koji je otpušten iz Reala i Ćavija Paskvala koji je ostao da radi u Rusiji, u Zenitu.

Iako je Srbija doživela debakl na Evropskom prvenstvu, naši treneri su i dalje cenjeni u Evropi. Zvanično, što se tiče Evrolige delimo drugo mesto po broju stručnjaka u elitnom takmičenju. I to sa dželatima sa EP - Italijanima.

Partizan, Željko Obradović
foto: @starsport

Srbiju ove sezone u Evroligi predstavljaće debitant Vladimir Jovanović (Crvena zvezda), najtrfoejniji trener takmičenja sa devet titula Željko Obradović (Partizan) i jedan od najplaćenijih stručnjaka Saša Obradović (Monako).

Saša Obradović
foto: Starsport

Italijanski stručnjaci su Andrea Trinkijeri (Bajern), Etore Mesina (Milano) i četvorostruki prvak sa Španijom Serđo Skariolo (Virtus).

Vlada Jovanović
foto: www.kkcrvenazvezda.rs

U odnosu na prošlu sezonu, Grčka je sa četiri trenera u Evroligi pala na dvojicu - Dimitrisa Itudisa (Fenerbahče) i Jorgosa Barcokasa (Olimpijakos). Dva trenera u elitnom rangu imaju i Litvanci - Šarunasa Jasikevičijusa (Barselona) i Kazijsa Maksvijtisa (Žalgiris).

Po jednog trenera u Evroligi imaju Izrael, Crna Gora, Francuska i Turska. To su Oded Kataš (Makabi Tel Aviv), Dejan Radonjić (Panatinaikos), Ti Džej Parker (Asvel) i Ergin Ataman (Anadolu Efes).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track