00:15

ZA NJEGA PREPREKE NE POSTOJE Lazar jedva hoda, a najbolji je u košarci: Studira i trči maraton OVO JE NJEGOVA FORMULA ZA USPEH

SVE RADI SRCEM

ZA NJEGA PREPREKE NE POSTOJE Lazar jedva hoda, a najbolji je u košarci: Studira i trči maraton OVO JE NJEGOVA FORMULA ZA USPEH

Košarka -

Lazar Makulović iz Rudne Glave kod Majdanpeka, nesrećnim slučajem je kao srednjoškolac pretrpeo teške telesne povrede.

Oporavak je dugo trajao i po izlasku iz bolnice bio je prinuđen da koristi invalidska kolica. Danas je u mogućnosti da hoda uz druga pomagala i ujedno trenira košarku u kolicima, a sport mu je umnogome pomogao da prebrodi teške trenutke.

- Ukoliko se igrač dobro pokaže, može da dobije poziv da igra za inostrani tim, kod nas je košarka u kolicima još uvek mlada i ovde se to ne smatra profesionalnim sportom.

Lazar Makulović
foto: Kurir televizija

- Ja sam imao kao zadatak na evropskom prvenstvu da budem prvi igrač napada, odnosno da prvi stignem u napad kako bih razbio njihovu odbranu i da budem prvi igrač odbrane. Moja brzina je služila upravo tome - kaže Lazar Makulović i dodaje:

- Košarka me čini zadovoljnim, trenutno je na nivou hobija pored svih uspeha, ali je zaista nešto što trenutno igram srcem i ne dobijam nikakvu nadoknadu osim ispunjenog srca - kaže Makulović.

Lazar pored dostignuća u pomenutom sportu, stiže i da učestvuje na polu maratonu, da radi i da završava studije iz filozofije. Dokazuje da za njega prepreke ne postoje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:00

DAJANA BUTULIJA ZA KURIR O ODLASKU IZ REPREZENTACIJE: Košarkašica otkrila šta planira posle Tokija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track