SRBIN U DRESU CIBONE, NIJE ŠALA: Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana stopama Marka Jagodića Kuridže
Foto: Starsport©

zagreb

SRBIN U DRESU CIBONE, NIJE ŠALA: Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana stopama Marka Jagodića Kuridže

Košarka -

Zagrebačka Cibona ne može bez Srba. Uspesi čuvenog košarkaškog kluba uvek su bili vezani za srpske košarkaše i trenere, kako u vreme SFR Jugoslavije, tako i od osamostaljenja Hrvatske.

Aleksandar Aranitović
foto: Starsport

Novi košarkaš Cibone postao je Aleksandar Aranitović (24), nekadašnji igrač Crvene zvezde i Partizana. Ovu vest preneo je portal "Flybasket". On će u Zagrebu praviti društvo zemljaku i rođenom Valjevcu Nikoli Maleševiću.

Aleksandar Aranitović je od 2015. do 2017. bio na Malom Kalemegdanu, a potom je od 2017. do 2019. nosio crno-beli dres. Igra na poziciji beka šutera i visok je 195 centimetara. Poslednji klub u kojem je igrao je ekipa Dzukija iz Litvanije.

Cibonu je do prošle sezone trenirao Srbin Vladimir Jovanović, sadašnji trener Crvene zvezde. Za zagrebački klub sa velikim uspehom igrao je reprezentativac Srbije Marko Jagodić Kuridža, koji je bio prvi Srbin posle raspada SFRJ koji je obukao plavi dres Cibone.

Marko Jagodić Kuridža
foto: Starsport

Aleksandar Aranitović bio je učesnik Džordanovog kampa u Njujorku. Sa juniorskim timom Crvene zvezde osvajio je turnir Evrolige 2014. a finalu protiv Reala iz Madrida Aranitović je proglašen za najboljeg igrača utakmice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track