Uživo: Estonija - Srbija 88:81

Kvalifikacije za Eurobasket

Uživo: Estonija - Srbija 88:81

Košarka -
Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Estonije i sada je do prvenstva Evrope u Sloveniji možda ne vodi ni trijumf nad Izraelom od 14 poena razlike

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u Talinu od Estonije (81:88) meču za plasman na Evropsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji. Naš tim sada mora da savlada Izrael sa 14 poena razlike i da potom i gleda rasplet u drugim grupama.

U dosadašnjem toku kvalifikacija naš tim je zabeležio pet pobeda i četiri poraza. U prvom meču sa Estoncima Srbije je rutinski pobedila rezultatom 88:63.

Tekstualni prenos meča

Drugo poluvreme

Na parketu se vodila velika borba po povratku iz svlačionice, igralo se koš za koš, nijedan od rivala nije mogao da se rezultatski odlepi, pa se u poslednjih 10 minuta ušlo nerešenim rezultatom - 63:63.

Estonci su u poslednjem kvartalu zaigrali sigurnije, i maksimalno koristili to što izabranici selektora Dušana Ivkovića nisu imali odlučnosti da šutiraju na koš, pa su četiri minuta pre kraja vodili 78:68. Sa četiri vezana poena razlika se smanjuje, ali posle dobre odbrane pod našim košem Krstić pravi faul u napadu.

Odbrana je čvršća. Teodosić dva minuta pre kraja ima dva penala. Pogađa jedno. 78:73 za Estonce, vreme teče, minut i četrdeset do kraja. Dorbek je pogodio dva poena, Tepić mu uzvratio, ali je problem što je Estonac potom ubacio trojku, kojom su domaći otišli na plus osam. Nova bruka vicešampiona Evrope iz Poljske 2009. godine, koji se do kraja meča nisu primakli rivalu.

Prvo poluvreme

Startna petorka Teodosić, Tepić, Bjelica, Savanović i Krstić uspešno je otvorila meč ubrzo je stekla prednost od 9:3, pa i 12:6. Kapiten Krstić je uspešno rešio dve situacije gde je sam ostao sa čuvarom, a dve rane trojke upisao je i Nemanja Bjelica.

Estonci nisu odustali od ispucavanja za tri, pa su prišli na 12:11, ali brojni promašaji (4/12 za tri poena već u prvih 10 minuta) omogućili su Srbiji da vrati prednost od šest koševa, sa kojom se i zavšrila prva četvrtina (22:16). Serijom od 7:0 otvorili su domaćini drugu četvrtinu i stigli do prvog vođstva na utakmici - 23:22.

Ipak, ravnoteža na parketu je ponovo uspostavljena, pre svega zahvaljujući raspoloženom Krstiću za kojeg domaći centri nisu imali rešenje (32:25). Pronašli su šuterski ritam Estonci u samoj završnici prvog poluvremena i sa četiri uzastopne trojke pratili su "orlove" u stopu, a u poslednjem napadu su smanjili na 43:41.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track