BASNOSLOVNE BROJKE! MASKOTA DENVERA ZA DVE SEZONE POSTANE MILIONER: Lav Roki zarađuje više od košarkaša i fudbalera u Srbiji
Foto: Profimedia

BOGATAŠ

BASNOSLOVNE BROJKE! MASKOTA DENVERA ZA DVE SEZONE POSTANE MILIONER: Lav Roki zarađuje više od košarkaša i fudbalera u Srbiji

Košarka -

Maskota Denver Nagetsa zarađuje više i od mnogih fudbalera, a čak 10 puta više od ostalih maskota.

Poznati američki nedeljni list, "Sportski biznis žurnal", doneo je zanimljive podatke iz NBA lige, i informacije koje su uvek bile u drugom planu.

Ne postoji košarkaš u najjačoj ligi na svetu, a da se do poslednjeg centa ne zna njegova zarada, ali pomenuti list bavio se jednom totalno drugačijom temom, pa je javnosti otkrio da se u SAD i te kako isplati biti maskota.

U svom poslu posebno uživa maskota Denver Nagetsa, lav Roki, čija plata iznosi 625.000 dolara godišnje, što zvuči prilično neverovatno.

Ko god da se nalazi ispod kostima lava sigurno radi odličan posao. Maskota ekipe našeg Nikole Jokića je ubedljivo najplaćenija u NBA ligi sa čak 10 puta većom zaradom od prosečne zarade maskota koja iznosi oko 60.000 dolara.

Medijima u Americi je zanimljiva i činjenica da je plata Rokija približna "minimalcu" za igrače u NBA ligi.

U prošloj sezoni najmanja igračka plata iznosila je 925.258 dolara, što je "samo" 300.000 više, a ako bi bacili pogled na evropsku košarku, videli bi da maskota bolje zarađuje od velike većine košarkaša, čak i one koji igraju u Evroligi.

Kada je reč o ekipama u ABA ligi, malo je košarkaša koji mogu da se pohvale boljom platom od Rokija, a čak i ako bi uporedili sa fudbalerima srpskih klubova, ne bi puno njih moglo da stane na crtu sa maskotom.

U sezoni koja predstoji, najmanje plate među igračima u NBA ligi biće nešto veće nego ranije, a s obzirom na to da se bogatstvo Stena Krenkea, vlasnika Nagetsa, procenjuje na blizu 11 milijardi dolara, i lav Roki bi mogao da zatraži povišicu.

Koliko god da je plata maskote ogromna, jasno je da ona ne može da seporedi sa zaradama koje imaju NBA košarkaši.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige, Nikola Jokić, u narednoj sezoni će zaraditi nešto više od 33.000.000 dolara, na mesečnom nivou to je otprilike 2.750.000, a na nedeljnom blizu 700.000 dolara, odnosno više od novca koji Roki primi na godišnjem nivou.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track