DA LI OVO ZNAČI KRAJ RATA? Evroliga napravila USTUPAK, pomerila utakmicu zbog reprezentacija!
Foto: Starsport

pomirenje

DA LI OVO ZNAČI KRAJ RATA? Evroliga napravila USTUPAK, pomerila utakmicu zbog reprezentacija!

Košarka -

Da li je konačno na pomolu kraj košarkaškog rata između Evrolige i Fibe?

Naime dva italijanska evroligaša Olimpija Milano i Virtus Bolonja doneli su odluku da meč odigraju dva dana ranije, kako bi reprezentativci mogli da pomognu svojim timovima u FIBA prozorima.

Posle odluke FIBA da termine kvalifikacija pomeri sa 10. i 13. na 11. i 14. novembar, naišao je pozitivan odgovor iz Evrolige.

Odluka italijanskih klubova da pomere termin neće mnogo značiti našem nacionalnom timu, ali je svakako znak da se napreduje u "zakopavanju ratnih sekira".

Filip Petrušev, patika, Crvena zvezda, baskonija
foto: Screenshot

Za reprezentaciju Srbije to u ovom trenutku ne znači mnogo, pošto osim penzionisanog Miloša Teodosića selektor Svetislav Pešić nema nijednog igrača u redovima dva italijanska velikana.

Ipak, sve ovo bi mogla da bude sjajna polazna tačka da se i ostali klubovi angažuju oko toga se kalendar promeni za nekoliko dana, što bi otvorilo prostor nastupa za nacionalne timove.

U tom kolu i crveno i crno-beli odigraće mečeve na gostujućem terenu Zvezda ide na noge Fenerbahčeu, dok se Partizan u Atini sastaje sa Olimpijakosom.

Kako bi se izvršilo pomeranje meča, potrebno je da se reše stvari tehničke prirode, poput zauzetosti dvorane i televizijskih prava, nakon čega bi tek onda klubovi mogli da se dogovaraju oko daljih detalja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track