SVI U HALI SU SKOČILI, A ONDA IH JE JOKIĆ UGASIO! Srbina pitali o ČUDESNOM POТEZU u završnici meča: Pa, samo sam bacio loptu VIDEO
Foto: Printscren/Youtube

MAJSTOR

SVI U HALI SU SKOČILI, A ONDA IH JE JOKIĆ UGASIO! Srbina pitali o ČUDESNOM POТEZU u završnici meča: Pa, samo sam bacio loptu VIDEO

Košarka -

Fantastičnu utakmicu protiv aktuelnog šampiona NBA, ekipe Golden Stejta, odigrao je Nikola Jokić koji je do tripl-dabl učinka stigao u samom finišu.

O njegovom potezu u poslednjim sekundama meča pričaće se neko vreme jer je njime srpski košarkaš praktično zacementirao pobedu Denvera.

Voriorsi su u samoj završnici utakmice pokušali da stignu zaostatak i uspeli su da dođu do samo jednog poena zaostatka na manje od 15 sekundi do kraja.

Džordan Pul je položio loptu u koš za 124:123, a čitava dvorana je skočila proslavljajući poene.

Nadali su se navijači Golden Stejta da će njihov tim uspeti da dođe i do velikog preokreta, ali njihove nade je uništio Jokić dodavanjem preko celog terena. Odmah je uzeo loptu i poslao je na drugu stranu terena gde je Brus Braun imao lako zakucavanje.

Nakon utakmice, reprezentativca Srbije su pitali da objasni kako je došao na ideju da pošalje takvo dodavanje.

"Video sam da je Brus sam na drugoj strani i samo sam bacio loptu. Mislim da je to bila dobra odluka. Ne znam koliko je bilo brzo, iskreno, nisam razmišljao, tek kada sam je bacio razmislio sam da je li je to dobra odluka ili nije", rekao je Jokić uz osmeh.

Popularni "Džoker" ipak žali zbog činjenice da je njegov tim propustio priliku da ranije otkloni pitanje pobednika.

"Nismo rutinski pobedili. Imali smo dve ili tri velike greške u poslednjem minutu, moramo da budemo više sigurni. Bilo je i dobrih momenata, odbrana, pogađali smo slobodna bacanja i pravili ispravne faulove. Ovo je velika pobeda na našem putu", poručio je Jokić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track