SUROVA DOMINACIJA! NOVI TRIPL-DABL NESTVARNOG SRBINA: Pokuševski gledao MVP magiju Nikole Jokića! Somborac stigao LEGENDU! (VIDEO)
Foto: Profimedia

nezaustavljiv

SUROVA DOMINACIJA! NOVI TRIPL-DABL NESTVARNOG SRBINA: Pokuševski gledao MVP magiju Nikole Jokića! Somborac stigao LEGENDU! (VIDEO)

Košarka -

Dvostruki MVP NBA lige blista na startu nove sezone!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio je tripl-dabl u pobedi Denvera nad Oklahomom 122:117.

Srpski centar meč je završio sa 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija.

Srpski as je još jednom potvrdio da je jedinstven i da mu u ovom trenutku nema ravnog na poziciji "pet". Stigao je do 78. tripl-dabla i tako se izjednačio sa legendarnim Viltom Čemberlejnom. Sada mu samo jedan nedostaje da postane centar sa najviše tripl-dablova u istoriji NBA lige!

Aleksej Pokuševski u redovima Oklahome je imao neslavan učinak na ovom meču, ostao je bez poena, upisao je samo jedan skok, iako je startovao meč.

Nikola je imao značajnu pordšku saigrača, Majkl Porter Džunior je bio najefikasniji sa 23 (3/5 za dva, 5/10 za tri), dok je Kentejvijus Koldvel-Pop ubacio 21 poen, Džamal Mari je dodao 16 poena, Džef Grin 14, dok je Eron Gordon ostvario dabl dabl od 11 poena i 10 skokova.

Šej Gildžes-Aleksander je predvodio Oklahomu sa 28 poena, Džoš Gidi je na 19 poena pridodao 12 asistencija i šest skokova. Majk Muskala ih je pratio sa 18 poena.

Nagetsima je to bila druga pobeda ove sezone, uz koje imaju jedan poraz, dok je Tanderu doživeo dva poraza do sada.

Denver (2-1) u sledećem meču gostuje Portland Trejlblejzersima, dok Oklahoma (0-2) dočekuje Minesotu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track