ISTORIJSKA NOĆ ZA JOKIĆA: Srbin novim tripl-dablom ušao u večnu istoriju NBA lige i sa Denverom srušio Oklahomu (VIDEO)
Foto: AP

79. tripl dabl u karijeri

ISTORIJSKA NOĆ ZA JOKIĆA: Srbin novim tripl-dablom ušao u večnu istoriju NBA lige i sa Denverom srušio Oklahomu (VIDEO)

Košarka -

Nikola Jokić ispisao je istoriju NBA lige novim tripl dablom, 79. u karijeri, u pobedi Denver Nagetsa nad Oklahoma siti Tanderom od 122:110, prestigao je legendarnog Vilta Čemberlena i postao centar sa najviše tripl dabl učinaka u istoriji lige.

Srpski centar je i na ovoj utakmici šutirao malo (svega 9 puta, od čega je pogodio 6 šuteva), ali je dominirao na terenu razigravajući svoje saigrače, i utakmicu je završio sa 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija.

Nagetsi su dobro počeli meč i brzo stekli dvocifrenu prednost, ali je Oklahoma uspela da preokrene rezultat i da u poslednju deonicu udje s vodjstvom. Medjutim, Denver je tada preuzeo kontrolu i bez većih problema na kraju stigao do pobede.

U timu Denvera najefikasniji u novoj pobedi bili su Eron Gordon sa 27 poena i Džamal Marej sa 24 poena.

- Da li je ovo bilo kompletnih 48 minuta? Ne. Ali ono na šta sam najponosniji je činjenica da smo i pored toga što smo bili u "rupi" u trećoj četvrtini i izgledalo je da smo prestali da igramo odbranu, ipak uspeli da se regrupišemo i nismo paničarili - rekao je Majk Meloun, trener Denvera.

U timu Oklahome ponovo je najbolji bio Šej Gildžes Alegzander sa 37 poena, a naš Aleksej Pokuševski završio je utakmicu sa 6 poena i 7 skokova (šutirao trojke 0 od 4).

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track