JEZIVE OPTUŽBE BIVŠE ŽENE SLAVNOG NBA KOŠARKAŠA: Naterao je našeg sina da PROMENI POL samo da bi više zaradio! (FOTO)
Foto: Profimedia

STRAŠNO

JEZIVE OPTUŽBE BIVŠE ŽENE SLAVNOG NBA KOŠARKAŠA: Naterao je našeg sina da PROMENI POL samo da bi više zaradio! (FOTO)

Košarka -

Bivša supruga NBA zvezde Dvejna Vejda optužila ga je da je naterao svog sina da promeni pol, a sve kako bi mu zarađivao novac.

Savon Funčes Vejd optužila da je bivšeg supruga da je naterao njihovog 15-godišnjeg sina da promeni pol samo zbog publiciteta i novca.

Priče o promeni pola Vejdovog sina kruže već nekoliko godina, a sve je počelo kada je Dvejn gostovao u emisiji Elen Deženeris i otvoreno pričao o tome kako njegov sin Zajen želi da postane žensko i insistira da ga zovu Zaja, piše "People".

Zaju je otac podržao, kao i njegova druga supruga, glumica Gabrijel Junion, međutim, to se nimalo nije dopalo njegovoj bivšoj supruzi koja je poslednjih dana izašla u javnost sa više nego šokantnim tvrdnjama.

Dvejn Vejd
foto: Profimedia

"Zabrinuta sam da Vejd možda vrši pritisak na naše dete da promeni pol, kako bi iskoristio finansijke mogućnosti koje dobija od kompanija", piše u sudskim dokumentima do kojih je došao "Page Six", a koji se nalaze u okviru tužbe bivše gospođe Vejd koju je ona podnela dve godine nakon što se Zaja deklarisala kao trans.

"(Vejd) mi je rekao da namerava da naše dete učini veoma poznatim zbog priče oko imena i pola, a takođe me je obavestio da će biti odobrenja/ugovora u vezi sa tim", navodi se dalje, Savon tvrdi da su brojne kompanije već zainteresovane, te da je jedna od njih i Dizni.

Dvejn Vejd i Sivon bili su u braku od 2002. do 2010. i imaju i sina Zaira. Bivši košarkaš Majamija i Čikaga dobio je starateljstvo nad decom 2011, posle pravne bitke protiv bivše supruge. Naredno saslušanje je zakazano za decembar i tada će sud odlučiti da li će Zaja moći da promeni ime i pol bez pristanka majke.

Vejdova bivša supruga takođe navodi u prigovoru da će zbog toga što je Zajina tranzicija bila veoma ispraćena medijski "verovatno biti medijskog pritiska na maloletno dete".

Ona traži da Zaja sama donese ovu odluku kada za dve i po godine bude "punoletna".

Vejd je na sve to istakao da nije iznenađen pokušajem svoje bivše da se bori protiv Zajinog identiteta, ali i da provlači njegovo ime kroz blato.

"Razočaran sam time što neprestano pronalazi načine da stavi fokus na sebe i svoje potrebe, bez obzira na decu. Dao sam joj šansu da komunicira sa Zajinim učiteljima, doktorima i terapeutima tokom godina, pa i da upozna njene prijatelje, kako bi razumela potrebe svog deteta. Ona to ne želi da učini", kaže proslavljeni košarkaš, nazivajući Savon "odsutnim roditeljem".

"Tvrdi da je dobra hrišćanska majka, ali nije prisustvovala nijednom recitalu, maturi, školskom plesu, treningu, roditeljskom", dodao je.

Vejd je istakao da on i njegova sadašnja supruga Gabrijel Junion nikada neće "prisiliti Zaju niti bilo koje od njihove dece da urade bilo šta proitv svoje volje, a najmanje da im nameću identitet".

"Očigledno je nekome ponestalo nekretnina", zaključio je i rekao da su njihovi advokati na vezi.

(Kurir sport/People)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track