KAKAV ŠOK! VILDOZA MORA NA SUD ZBOG DVA MILIONA EVRA! Čuveni španski funkcioner otkrio probleme Argentinca
Foto: Starsport

PROBLEM

KAKAV ŠOK! VILDOZA MORA NA SUD ZBOG DVA MILIONA EVRA! Čuveni španski funkcioner otkrio probleme Argentinca

Košarka -

Jose Antonio Kereheta, predsednik Baskonije, otkrio je da će košarkaš Crvene zvezde, Luka Vildoza, morati da se pojavi na sudu zbog duga od dva miliona evra.

Kereheta koji je na čelu ovog kluba još od 1988. godine poručio je da je protiv Vildoze pokrenuta tužba zbog potpisa sa crveno-belima.

Argentinac koji pruža fenomenalne partije otkako je potpisao ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana, nekoliko sezona je proveo igrajući za Baskoniju koju je napustio 2021. godine kako bi okušao sreću u NBA ligi.

Ugovorom je dogovoreno da Baskonija ima prava na njega u Evropi, a nakon epizoda u Njujorku i Milvokiju, ali i problema sa povredom, Vildoza se vratio na stari kontinent.

"Slučaj je pred sudom. Kada je otišao u Zvezdu mi smo uputili tužbu, dva puta pomirenje nije uspelo i sada čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš. A radi se o dva miliona evra", rekao je Kereheta za "El Koreo".

Luka Vildoza
foto: Starsport

Vildoza u crveno-belom dresu igra fantastično i čini se da problemi van terena ne utiču na njega.

Na utakmicama Evrolige beleži 15,2 poena, 4,2 asistencije, 2,6 skokova i 1,7 ukradenih lopti po meču, dok u ABA ligi u proseku ima 12,9 poena, 5,8 asistencija, 1,5 skokova i 1,8 ukradenih lopti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track