SKANDAL U KOMŠILUKU! TI SI DNO! MAKEDONSKI HLEB JEDEŠ, A ZA ZVEZDU NAVIJAŠ: Navijači iz Makedonije napali Peru Antića zbog duksa!
Foto: Društvene mreže

sramota

SKANDAL U KOMŠILUKU! TI SI DNO! MAKEDONSKI HLEB JEDEŠ, A ZA ZVEZDU NAVIJAŠ: Navijači iz Makedonije napali Peru Antića zbog duksa!

Košarka -

Nekadašnji NBA košarkaš Pero Antić našao se na udaru dela makedonskih navijača! Zamereno mu je što se na jednoj rukometnoj utakmici u Skoplju, u dvorani "Boris Trajkovski" pojavio u duksu Crvene zvezde?!

Pero Antić
foto: Printskrin

Orkestriran napad na legendu makedonske košarke Pera Antića počeo je sinoć, kada su se na društvenim mrežama pojavili zluradi i komentari šovinističke sadržine. Autori tih poruka su pripadnici navijačkih grupa - Komiti i Siti park Bojs. Zasmetalo im je što se Pero Antić pojavio u crvenom duksu, na kojem je pisalo Crvena zvezda! Neverovatno.

- Dno - bila je kratka poruka navijačke grupe Komiti Skoplje, uz fotografiju Antića u teretani, kao jasan dokaz šta pristalice Vardara misle o nekadašnjem košarkaškom reprezentativcu.

Pero Antić
foto: Printskrin

Njihovi izliv mržnje ispratili su i Siti park bojsi, navijači Rabotničkog, kluba u kome je Pero Antić započeo profesionalnu karijeru.

- Makedonski hleb jede, za Zvezdu da navija... Naša tužna Makedonija - stoji uz njihovu objavu.

Pojedini mediji iz Severne Makedonije pokušali su da opravdaju ovakve komentare mržnje i šovinističke sadržine, poput portala Sport1.mk, koji je napisao:

Pero Antić
foto: Printskrin

"Prvi čovek Košarkaškog saveza Makedonije pojavio se na tribinama u dvorani „Boris Trajkovski” u duksu na kome je velikim slovima ispisano „Crvena zvezda”. Svakako ne bi bio problem da je to bilo na utakmici crveno-belih u Evrolige u Beogradu, ili nekom drugom evropskom gradu, ali je sporan izbor za utakmicu u kojoj igra Makedonija.

Tim pre što Antić, kao prvi čovek KS Makedonije, ima na raspolaganju neograničenu količinu sportske odeće sa zastavom i grbom naše zemlje, koja bi naravno na adekvatan način predstavljala savez na čijem je čelu, a takođe bi odavala počast igračima na parketu, koji su u protekle dve decenije „ostavili kosti” za Makedoniju."

Pero Antić
foto: Printskrin

Komentar slične sadržine napisao je i portal Ekspres.mk, u kojem su napali Peru Antića:

"Prema mnogima na društvenim mrežama, Antić ponižava ideju o Makedoniji jer je večeras cela sala bila obučena u boje makedonske zastave, a samo je on bio u duksu kluba iz druge zemlje. Antić ima pravo da obuče dres kluba za koji je igrao u dva navrata, ali kada je reč o događaju čija je jedina svrha da se navija za Makedoniju koja za deset dana učestvuje na Svetskom prvenstvu, poruka bivšeg NBA igrača je loša i otvara dilemu, da li mu je važnija Crvena zvezda ili Makedonija.

Pero Antić
foto: Printskrin

Zašto Antić nije obukao dres košarkaške reprezentacije Makedonije ako već nema rukometni je posebno pitanje, kao i pitanje zašto mu partnerka Katrina Ivanovska to nije istakla, jer kada se navija za Makedoniju onda ne sme da se provocira noseći dres kluba iz druge države. Ili je Antić hteo da nam kaže da ne navija za Makedoniju već samo za Crvenu zvezdu?"

Pero Antić (40) u dva navrata nosio je dres KK Crvena zvezda, prvo od 2005. do 2007, a onda i u sezoni 2017/2018, posle čega se penzionisao. U bogatoj karijeri dve godine igrao je u NBA za ekipu Atlante, dok je u Evropi nosio dres AEK, Lukoila, Lokomotive Rostov, Spartaka iz Sankt Peterburga, Olimpijakosa i Fenerbahčea. Tri puta je osvajao Evroligu, bio šampion Turske, Grčke, Srbije i Bugarske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track