TRENER BORCA PRED CEDEVITU: Biće potrebno da uložimo mnogo napora
Foto: Starsport©

ABA LIGA

TRENER BORCA PRED CEDEVITU: Biće potrebno da uložimo mnogo napora

Košarka -

Trener košarkaša Borca iz Čačka Dejan Mijatović rekao je da će njegovoj ekipi biti potrebno dosta napora da zaustavi Cedevita Olimpiju u predstojećoj utakmici ABA lige.

"U goste nam dolazi sjajan tim, koji je po kvalitetu u prve tri ekipe. Sjajno je selektiran, ima izuzetne individualce... Cedevita Olimpija igra izuzetno brzo, u jakom ritmu", rekao je Mijatović, prenosi klub.

Košarkaši Borca dočekuju sutra ekipu Cedevita Olimpije, u utakmici 14. kola ABA lige.

"Biće nam potrebno da uložimo mnogo napora da zaustavimo rivala. Takođe, moramo da se prilagodimo načinu na koji gosti igraju odbranu. Pripremili smo se najbolje što možemo. Imamo obavezu da odigramo najbolje što možemo, jer igramo pred svojim navijačima. Želimo da odigramo dobru, čvrstu utakmicu", dodao je Mijatović.

Dejan Mijatović
foto: Starsport©

Dva tima u ovaj meč ulaze u različitom ritmu.

Borac je nakon dve vezane pobede protiv MZT-a i Splita zabeležio isto toliko poraza u susretima protiv Crvene zvezde i Budućnosti. S druge strane, Cedevita Olimpija je nanizala sedam pobeda u ABA ligi, a poslednji na gostovanju Megi u Beogradu.

Čačanski tim je trenutno na 13, pretposlednjem mestu na tabeli regionalnog takmičenja sa tri pobede i deset poraza, dok je Cedevita Olimpija peta sa skorom 10/2.

Mijatović je istakao i da ima dosta kadrovskih problema pred ovaj meč.

"Aleksa Novaković je i dalje van stroja, probao je da trenira, ali je obnovio povredu. Mihailo Petrović je doživeo distorziju pred Budućnost, tako je i on pod znakom pitanja. Djordje Gagić je od utakmice protiv Budućnosti pod visokom temperaturom. Sve u svemu, imamo mnogo problema. Doduše, momci iz juniorskog pogona su nam mnogo pomogli pred naredni meč", kazao je Mijatović.

Utakmica je na programu sutra od 19.00.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track