VELIKI HENDIKEP U BORBI ZA OPSTANAK: Košarkaš MZT-a Kuk pauzira mesec zbog povrede ramena
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

aba liga

VELIKI HENDIKEP U BORBI ZA OPSTANAK: Košarkaš MZT-a Kuk pauzira mesec zbog povrede ramena

Košarka -

Košarkaš MZT-a Keandre Kuk pauziraće jedan mesec zbog povrede ramena na utakmici sa Partizanom u Beogradu, saopštio je makedonski šampion.

"Veći problem od poraza je povreda Keandrea Kuka u prvom poluvremenu, koji je posle sudara sa Alenom Smailagićem ostao da leži na podu. Prve informacije iz Beograda govore da će pauzirati jedan mesec, nakon što je iščašio rame i istegao ligamente na ovom delu tela", navodi se u saopštenju skopskog kluba posle utakmice sa Pertizanom.

Amerikanac Keandre Kuk (25 godina, 196 centimetara) uMZT je kao pojačanje došao 9. januara iz francuskog prvoligaša ADA Blus.

Košarkaši MZT-a izgubili su na sinoćnjem gostovanju Partizanu 67:120, što im je bio drugi meč zaredom protiv evroligaša, koji, kako se ističe, ;kvalitetom zaista odskaču od ostatka ABA lige.

"Sa dva nova igrača, koji su debitovali u plavo-belom dresu i bez mnogo zajedničkih treninga, pokušali smo da pariramo najtrofejnijoj ekipi u regionalnom takmičenju, ali nismo uspeli. Protivnik gotovo da nije pogrešio i nije nam ostavio ni najmanji prostor da se nadamo čudu", navodi MZT.

Kod MZT-a najefikasniji su bili Majk Kefi i Damjan Stojanovski sa po 14 poena, dok su Dastin Ver i Vojdan Stojanovski postigli po 10 poena.

Naredni meč ABA lige za košarkaše tima iz skopske opštine Aerodrom je utakmica protiv Budućnosti, koji će se odigrati u subotu u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track