VELIKA SRAMOTA UČINJENA KLUBU! Posle velikog SKANDALA u srpskoj košarci oglasio se predsednik, evo šta je poručio
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

BRUKA

VELIKA SRAMOTA UČINJENA KLUBU! Posle velikog SKANDALA u srpskoj košarci oglasio se predsednik, evo šta je poručio

Košarka -

Veliki skandal pogodio je srpsku košarku pošto je čitava ekipa stupila u štrajk zbog neisplaćenih zarada.

Košarkaši Sloge iz Kraljeva odbili su da putuju u Pančevo na gostovanje Tamišu u okviru 18. kola Košarkaške lige Srbije, pa je ta utakmica registrovana službenim rezultatom 20:0 za Tamiš.

Tako nešto se dogodilo prvi put u bogatoj istoriji kluba osnovanog 1949. godine.

Košarkaši Sloge koji se uporedno takmiče i u ABA 2 ligi, pre samog ne odlaska u Pančevo su i najavili da će to da urade, a očekuje se da zbog toga, pored poraza službenim rezultatom ekipa iz Kraljeva dodatno bude kažnjena.

Nakon svega, oglasio se predsednik Sloge, Vladan Đoković.

"Našim igračima se duguju sa današnjim danom dve plate i učinili smo sve da obezbedimo sredstva za isplatu, ali je realno da to ne možemo da uradimo pre marta, kada bi bili redovna sredstva od grada koji je naš jedini finansijer. Očigledno da nije bilo razumevanja, što najviše boli i igrači su preduzeli korake koji nisu u skladu sa potpisanim ugovorima. Oni su svesno u prekršaju, ali to je u ovom trenutku palo u drugi plan u odnosu na veliku sramotu učinjenu klubu sa takvom tradicijom. Smatram da je ovo velika bruka za sve nas", rekao je Đoković za "Žurnal".

Sloga je prošle sezone ostvarila veliki uspeh i ostvarila plasman u regionalnu ligu. U klubu ističu da je najzaslužniji za to trener, Marko Dimitrijević.

Da stvar po Kraljevčane bude još gora, Dimitrijević je zbog aktuelnog stanja u klubu odlučio da podnese ostavku.

"Nisam više mogao, zaista sam dao sve od sebe, ali više nemam snage da se borim i da budem u procepu igrači-rukovodstvo. Pošto jedino ja u klubu imam pravo na raskid ugovora, to sam i učinio i više nisam deo ovoga. Žao mi je mnogo što je tako, jer smo uradili mnogo velikih stvari. I sada imamo odličan reulzaz i uradili bi i više, ali nije se dalo. Igračima se duguje, radili su i igrali pošteno, ali moram reći da se na utakmicu moralo otići. Velika bruka. Što se mene tiče, odmoriću se jedno vreme uz porodicu, jer to mi je neophodno, a mojoj Slogi uvek želim samo najbolje", rekao je Dimitrijević za "Žurnal".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track