MLADOST I NOVI PAZAR SLAVILI U UZBUDLJIVIM ZAVRŠNICAMA: Mali beogradski derbi pripao Zemuncima
Foto: KLS

KLS

MLADOST I NOVI PAZAR SLAVILI U UZBUDLJIVIM ZAVRŠNICAMA: Mali beogradski derbi pripao Zemuncima

Košarka -

Mnogo uzbuđenja donelo je 19. kolo Košarkaške lige Srbije.

Mali beogradski derbi između Mladosti i OKK Beograda pripao je Zemuncima, koji su u finišu odoleli naletu OKK Beograda i dođu do pobede – 80:79.

Najefikasniji u redovima tima iz Zemuna bio je Rendl sa 24 poena, a sa sjajnim partijama nastavio je i Dušan Radosavljević koji je ovog puta došao do 15 poena, uz 5 skokova.

Nikola Topić je sa 22 poena pokazao da će biti veliko pojačanje OKK Beograda, uz njega među Klonferima se istakao i Jelavić koji je ostvario dabl-dabl učinak (16 poena, 10 skokova).

Uzbudljivo je bilo i u Novom Pazaru, gde je domaći tim posle preokratа u poslednjem periodu savladao Dinamik – 71:69. Pazarci su u poslednja dva minuta ušli sa četiri poena prednosti (67:63), ali je Dinamik uspeo da priđe na samo pola koša zaostatka, 68:67. Bakić i Džordon su sa penala odbili taj nalet beogradskog tima i odveli domaćina do pobede.

Brunčević (23 poena, 8 skokova) i Džordon (15 poena, 5 asistencija) bili su najraspoloženiji kod domaćina, dok su Nenad Miljenović (16 poena) i Nemanja Jaramaz (14 poena) predvodili Dorćolce.

Vršac se u ovom kolu raspucao, tim iz grada pod Bregom slavio je protiv Dunava sa 110:88. Sjajno napadačko veče domaći su najavili već u prvom periodu kada su ubacili čak 35 poena. Takvom skoru najviše su doprineli Toma Vasiljević (21 poen, 6 skokova) i Slobodan Jovanović (19 poena, 10 skokova). Sa druge strane istakli su se Miroslav Pašajlić (20 poena, 5 asistencija) i Marko Stevanović (18 poena, 10 skokova).

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Zdravlje Leskovac – Kolubara 97:90, Čačak 94 – Spartak 79:85, Metalac – Tamiš 83:63, Zlatibor – Sloboda 81:71. Poslednji meč ovog kola, u kome se sastaju Sloga i Vojvodina, igaraće se 3. februara.

Na tabeli vodi Zlatibor sa 16 pobeda i tri poraza, sledi Metalac sa pobedom manje i Dinamik sa skorom 14-5.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track