VEČERAS GORI PIONIR! Derbi ne sme da se izgubi, top 8 je u igri!
Foto: Starsport

USIJANJE

VEČERAS GORI PIONIR! Derbi ne sme da se izgubi, top 8 je u igri!

Košarka -

Crvena zvezda prvi put u istoriji dočekuje Partizan u Evroligi, očekuje se košarkaški rat za ostanak u trci za top 8.

Evroligaški večiti derbi, drugi deo! Večeras (19.00 - Sport klub) u dvorani "Aleksandar Nikolić" košarkaški spektakl koji trese sportsku Srbiju već neko vreme - Crvena zvezda i Partizan u bici koja ima veliki ulog, a to je ostanak u trci za top 8 Evrolige.

Ne zna se kome bi poraz teže pao, crveno-beli imaju pobedu više i prednost domaćeg terena, pa i veći pritisak da trijumfuju, a za crno-bele bi neuspeh značio još jedan korak unazad, verovatno i kraj realnih nada da mogu među 16 najboljih.

Ali kad se igra derbi, pa čak i onaj bez takmičarskog značaja, motivacija se ne dovodi u pitanje jer nema ničeg slađeg od trijumfa nad večitim rivalom.

- Svaka utakmica nam je važna za plej-of, a svi znaju šta je derbi i koliko je on bitan u Srbiji, posebno ovaj u okviru Evrolige. Donosi mnogo i sve oči su uprte u tu utakmicu. Imali smo dovoljno vremena za odmor i pripremu pa verujem da ćemo pružiti našim navijačima sve što možemo. Treba da smanjimo žute minute, odigramo dobro i, nadam se, dođemo do pobede - kaže Ognjen Dobrić, krilo Crvene zvezde, kome nije strano da na derbiju bude čovek odluke.

derbi
foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović zna da njegov tim mora da igra bolje nego u prethodnom susretu sa Crvenom zvezdom. Poraz u poslednjim trenucima najviše boli, ali večeras je sasvim nova priča.

Popularni Pionir je teži gostujući teren od Štark arene, ali ovog puta će i crno-beli imati svoje navijače u hali.

- Atmosfera je uvek super gde god da se igra, navijači Crvene zvezde prave fenomenalnu atmosferu isto kao i naši, tako da je to nešto najlepše. Bilo je lepo što su bili navijači Zvezde na prvom derbiju, ne znam koliko će biti naših navijača, ali sigurno da to daje draž derbiju. Nadam se da će sve biti kao što je bilo u prvoj utakmici, fer i korektno i neka pobedi bolji - rekao je Obradović.

Delije: Nema derbija bez navijača oba kluba!

Večeras će na tribinama biti i određeni broj navijača Partizana, baš kao što su u Areni pristalice Crvene zvezde bodrile svoje ljubimce.

- Gostujući navijači će biti na tribinama. Dali smo sve od sebe da sačuvamo derbi i da gostujući navijači budu u hali. Za utakmicu u Areni Delije su dobile nula karata, do nekoliko sati pred utakmicu nismo znali da li ćemo moći da uđemo s kupljenim kartama, nije nam dozvoljeno da unesemo ništa što na sebi ima obeležje kluba, dok gosti sada imaju prava da unesu sve navijačke rekvizite. Nadamo se da je prvi korak koji smo učinili zajedno sa KK Crvena zvezda dovoljan da sledeći put bude isto kada mi budemo gostovali i da se sačuva svetinja derbija. Derbi nije derbi bez navijača oba tima! - navodi se u saopštenju navijača Crvene zvezde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track