TEŽAK PORAZ ZVEZDE, NIJE POMOGAO NI KAMPACO! Crveno-beli u Minhenu PROKOCKALI veliku prednost, sjajni Lučić nosio Bajern do pobede
Foto: Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbr / imago sportfotodienst / Profimedia

EVROLIGA

TEŽAK PORAZ ZVEZDE, NIJE POMOGAO NI KAMPACO! Crveno-beli u Minhenu PROKOCKALI veliku prednost, sjajni Lučić nosio Bajern do pobede

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doživeli su poraz koji bi mogao puno da zaboli u nastavku sezone.

Crveno-beli su prokockali pobedu protiv Bajerna u Minhenu i na kraju su izgubili rezultatom rezultatom 87:80.

Zvezda je na pet minuta do kraja utakmice imala devet poena prednosti (66:75), a od tog trenutka je Bajern napravio seriju 21:5, a u poslednjoj četvrtini Beograđani su primili čak 35 poena.

Kasijus Vinston je odlično otvorio meč i, iako je pre susreta sa crveno-belima beležio 11,2 poena po utakmici, već na poluvremenu je imao 16 poena.

Najviše zahvaljujući njemu, ali i Zvezdinom lošijem startu druge četvrtine, Bajern je na poluvremenu imao prednost rezultatom 41:38.

Međutim, usledila je neverovatna treća četvrtina gostiju.

Kao da je Duško Ivanović razmrdao svoj tim koji je treću deonicu odigrao maestralno.

Bajern je gotovo šest minuta bio bez poena, dok su se na drugoj strani ređali odlični potezi debitanta u Evroligi, Fakunda Kampaca, kao i Petruševa i Vildoze.

Crveno-beli su stigli nadomak dvocifrene prednosti, ali je u završnici te četvrtine Bajern uspeo da veže sedam poena i potpuno se rezultatski vrati.

Na početku poslednjih 10 minuta na semaforu je pisalo "52:56", a crveno-beli su imali i plus devet na sredini poslednje četvrtine. Ipak, to nije bilo dovoljno ekipi Duška Ivanovića da zabeleži pobedu.

Vladimir Lučić je postigao 20 poena zahvaljujući četiri pogođene trojke i četiri pogođena šuta za dva poena. Isto toliko imao je i Kasijus Vinston, dok je dvocifren bio i Gifaj sa 11 poena.

U Crvenoj zvezdi Vildoza je bio najefikasniji sa 18 poena uz dve pogođene trojke iz devet pokušaja, a imao je i pet asistencija. Fakundo Kampaco je postigao 16 poena uz sedam asistencija i šut iz igre četiri od 15. Imao je plejmejker i sedam asistencija.

Nemanja Nedović je postigao 15 poena, a Zvezda sada ima učinak od 11 pobeda i 15 poraza i, realno gledano, nalazi se daleko od plasmana u Top 8.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Bajern Minhen - Crvena zvezda Meridianbet 87:80

IV četvrtina:

30. minut - 87:80 - Poeni Vildoze, a zatim i Vajler-Beba. Crveno-beli su odlučili da ne prave faul, poenitrao je Volden, na drugoj strani Kampaco.

Utakmicu je zatvorio Gifaj trojkom uz zvuk sirene.

29. minut - 80:75 - Zakucavanje Gilespija.

28. minut - 78:75 - Promašaji Kampaca, zatim dva puta Vildoze, a poeni Gilespija za dva, pa Voldena za tri doneli su prednost Bajernu. Ivanović je tražio tajm-aut dva minuta do kraja utakmice.

37. minut - 73:75 - Velikom brzinom je Bajern smanjio prednost i vratio rezultatsku dramu. Trojka Obsta i tajm-aut Ivanovića.

36. minut - 70:75 - Neverovatno na kakav način je Vinston dobio tri slobodna bacanja. Bio je precizan dva puta za 68:75.

Gilespi je potom zakucao i vratio Bajern na -5.

35. minut - 66:75 - Važan ofanzivni skok Lazarevića nakon kojeg je Nedović dobio dva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan.

Pogrešio je Vinston drugi put zaredom, a nakon asistencija Kamapca Nedović je stigao do novih poena.

Crvena zvezda, Zvezda
foto: Philippe Ruiz / imago sportfotodienst / Profimedia

34. minut - 66:71 - Neverovatan je Lučić! Njegova četvrta trojka i 20. poen na utakmici.

Bitni poeni potom Nedovića koji je pogodio polaganje uz faul, a zatim i dodatno slobodno bacanje.

33. minut - 63:68 - Teška pozicija, ali poeni Vildoze. Uzvratio je Lučić, 14. poenom na utakmici, ali je Vildoza ubrzo došao do svog 16.

Okršaj Vildoze i Lučića u ovim trenucima. Srbin je pogodio trojku.

32. minut - 58:64 - Nosi Lučić Bajern u ovim trenucima. Stigao je do novih poena, ali odmah i nova trojka, ovog puta Nedovića za 56:64.

Hanter je pogodio oba slobodna bacanja.

31. minut - 54: 61 - Lučićevih dva poena za početak poslednje četvrtine. Potom odgovor razigranog Martina, a nakon skoka u odbrani Nedović je poveo kontru i asistirao za trojku Kampaca i veliko oduševljenje gostujućih navijača.

III četvrtina:

30. minut - 52:56 - Vildoza siguran sa linije slobodnih bacanja. Crveno-beli su se potom odbranili, a Martin je dobio nove penale. Pogodio je oba bacanja.

U poslednjem napadu je dosuđen faul Lazareviću, što se nije dopalo Dušku Ivanoviću. Rizikovao je da zbog reakcije dobije i tehničku grešku, a oba slobodna bacanja je pogodio Vinston.

29. minut 50:52 - Vezao je Bajern sada pet poena. Prvo je Hanter pogodio za dva, zatim i Lučić za tri poena.

Na drugoj strani nisu uspeli da pogode Martin, zatim ni Bentil posle dobrog građenja i skoka.

Sa linije slobodnih vacanja Gifaj dodano smanjuje prednost.

27. minut - 43:52 - Kampacova peta asistencija, a Petrušev je postao "dvocifren" kada je reč o poenterskom učinku.

Do 10. poena je stigao i Luka Vildoza, a nove poene je upisao i Martin. Fenomenalna četvrtina Zvezde i tajm-aut Trinkijerija.

Crvena zvezda, Zvezda, KK Crvena zvezda
foto: kolbert-press/Ulrich Gamel / imago sportfotodienst / Profimedia

26. minut - 43:46 - Mitrović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, a onda blokadom sačuvao svoj koš.

Posle gotovo šest minuta treće četvrtine Bajern je stigao do prvih poena.

25. minut - 41:45 - Muče se ozbiljno domaći košarkaši da dođu do poena i nižu promašaje u trećoj četvrtini, a Kampaco je došao do 10. poena na utakmici.

24. minut - 41:43 - Još jednom domaćin nije iskoristio napad, tačnije, Vimberg je promašio trojku. Na drugoj strani je Kampaco fauliran, a nakon što su pregledale snimak sudije su odlučile da faul Vinstona nije bio nesportska lična greška.

Zvezda je potom vratila prednost, asistencija Kampaca i trojka Petruševa.

23. minut - 41:40 - Iznudio je faul pri šutu za dva poena Kampaco, a oba slobodna bacanja je pogodio. Osam poena Argentinca.

Odbranila se potom Crvena zvezda još jednom, ali je potom propao pas Kampaca ka Petruševu.

22. minut - 41:38 - Prva dva minuta treće četvrtine protekla su bez poena.

21. minut - 41:38 - Ne baš najboljim napadima na obe strane počelo je drugo poluvreme.

II četvrtina:

20. minut - 41:38 - Pogrešio je Vinston ovog puta, a onda Kampaco upisuje novu asistenciju, a Martin prve poene.

Trinkijeri je pre poslednjeg napada u prvom poluvremenu zatražio tajm-aut, ali nije došlo do promene rezultata.

19. minut - 41:36 - Trojka Dobrića, njegovi prvi poeni za 39:36! Trinkijeri reaguje tajm-autom.

Teška pozicija, ali i poeni Gifaja nakon pauze. Zatim i loš napad gostiju.

18. minut - 39:33 - Martin je promašio oba slobodna bacanja, muče se cvrveno-beli sa penalima. Pogodio je još jednom Hanter.

17. minut - 37:33 - Podigla se Zvezda nakon lošijeg starta četvrtine. Posle poena Hantera Lazarević je pogodio trojku, a zatim iznudio faul u napadu.

16. minut - 35:30 - Neverovatni Vinston vezuje poene za 33:25. Vildoza je potom pogodio šut sa distance, ali opet je Vinston na drugoj stani došao do 16. poena.

Uzvraća Vildoza novim poenima, njegovi osmim na ovoj utakmici.

15. minut - 31:25 - Nekoliko promašaja gostiju u jednom posedu, što Bajern surovo kažnjava. Trojka Silija, a zatim i Vinstona koji je već skupio 12 poena. Ivanović je zatražio tajm-aut.

Još jedan neiskorišćen skok u napadu crveno-belih pošto je Vildoza izgubio loptu.

13. minut - 25:25 - Nije Petrušev popravio utisak - opet je bio polovičan sa linije penala.

Vinston je na drugoj strani bio precizniji.

12. minut - 23:24 - Gifi sa linije slobodnih bacanja precizan oba puta, Petrušev na drugoj strani samo jednom.

11. minut - 21:23 - Nije Zvezda iskoristila prvi napad u drugoj deonici, Bajern jeste svoj drugi i poenima Vinstona otvorio drugu četvrtinu. Kampaco je potom promašio šut za dva poena, a nakon skoka u napadu Petruševa je izgubio loptu.

I četvrtina:

10. minut - 19:23 - Nisu domaći pogodili trojku, ali Kampaco je nastavio sa odličnom igrom. Ovaj put je omogućio Mitroviću lake poene.

Prva deonica je završena neverovatnom trojkom Lučića uz zvuk sirene.

9. minut - 16:21 - Sjajan je bio Petrušev. Dva poena plus pogođeno dodatno slobodno bacanje, zatim i blokada na drugoj strani.

Kampaco je potom iskoristio oba slobodna bacanja za +5.

8. minut - 16:16 - Poeni Mitrovića, zatim još jedan Kampaca koji je pogodio jedno od dva slobodnih bacanja.

Vajler-Beb je trojkom izjednačio.

7. minut - 13:13 - Nakon televizijskog tajm-auta, pauzu je zatražio i Duško Ivanović pošto je Bajern ekspresno stigao do četiri poena preko Vajler-Beba i Lučića za 11:10. Usledila je trojka Kampaca, njegovi prvi evroligaški poeni u crveno-belom dresu, nakon čega je Volden doneo novo izjednačenje.

6. minut - 7:10 - Evo i prvog vođstva crveno-belih, Nedović je trojkom oduševio veliki broj Zvezdinih navijača u Minhenu.

4. minut - 7:7 - Nije pogodio Kuzmić, ali ispravio je Bentil! Na drugoj strani tri skoka u napadu u jednom posedu Bajerna i na kraju dva poena Gilespija.

Potom je Nedović sa linije slobodnih bacanja doneo izjednačenje.

3. minut - 5:3 - Novi poeni Vinstona, koji je dobro raspoložen na samom startu.

2. minut - 3:3 - Odgovara Vildoza! Prva trojka za Crvenu zvezdu i to u isteku napada.

1. minut 3:0 - Kasijus Vinston je trojkom otvorio meč.

Uoči meča:

Izabranike Duška Ivanovića čeka važna utakmica kada je reč o plasmanu u Top 8, a susret protiv ekipe koju sa klupe vodi Andrea Trinkijeri biće prva evroligaška u kojoj će crveno-beli dres nositi Fakundo Kampaco.

Argentinac je, nakon zabrane registracije koju je dobio klub, dan pre utakmice u Minhenu konačno prijavljen za Evroligu i njegov uticaj biće izuzetno važan za tim.

Kapiten Branko Lazić neće moći da igra na ovom meču zbog povrede koja će ga odvojiti od terena u narednom periodu.

"Sad počinje ovih devet finala za nas, jači smo za Fakunda, ali ostaje sve isto. Imaćemo igrača više, ali mi možemo da dobijemo meč samo kad igramo čvrstu i snažnu odbranu. Tad možemo da igramo protiv bilo koga. Moramo da verujemo i to je ono što čini ovu ekipu jakom", rekao je Ivanović uoči odlaska crveno-belih u Nemačku.

A, dok je crnogorski stručnjak istakao Kampaca kao važan faktor, Andrea Trinkijeri smatra da prisustvo ovog plejmejkera ne menja previše situaciju.

"Baš me briga. Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda. Oni imaju jednu od najintrigantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kampaco, Vildoza, Nedović. Ne znam koliko timova bi mogli da sastave ovakvu bekovsku liniju zajedno. Ali, mi nismo "na sniženju". Igraćemo najjače što možemo" rekao je Italijan.

Zvezda je u Minhen stigla sa 11 pobeda i 14 poraza, dok je Bajern ostvario devet trijumfa i 14 izgubljenih mečeva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track