JOKIĆ ODGOVORIO NA PITANJE O IGRANJU ZA REPREZENTACIJU! Nikola nas drži u neizvesnosti, evo šta je rekao o Svetskom prvenstvu
Foto: @starsport

MUNDOBASKET

JOKIĆ ODGOVORIO NA PITANJE O IGRANJU ZA REPREZENTACIJU! Nikola nas drži u neizvesnosti, evo šta je rekao o Svetskom prvenstvu

Košarka -

Već je poznata navika da se status Nikole Jokića i njegovo igranje za reprezentaciju komentariše uz neizvesnost.

Centar Denvera je javno poručio da odluka o igranju na predstojećem Svetskom prvenstvu trenutno ne postoji.

"Bitno je da smo se kvalifikovali, to je najvažnije. Videćemo kakav će biti plasman. Daleko je, ni ne razmišljam. To je odluka koju donosim preko leta“, rekao je Nikola Jokić za "Glas Amerike".

Mundobasket ove godine igrase od 25. avgusta u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Nikola Jokić
foto: Starsport

Podsetimo, Srbija je uz puno problema uspela da izbori odlazak na Mundobasket.

Nakon pobede protiv Velike Britanije u poslednjem kolu kvalifikacija selektor Svetislav Pešić je govorio o mogućnosti da centar Nagetsa pojača reprezentaciju.

"Po sporazumu NBA i FIBA, igrači mogu da počnu pripreme 28 dana pre početka. Ništa se još ne zna. Jokić će možda osvojiti NBA, dokle će on igrati… Ne znamo šta će biti, dokle će Bogdanović stići… Evroliga je tek sada počela, sada je svaka utakmica plej-of. Najbolji timovi završavaju u trećoj nedelji juna, a mi u trećoj moramo da se skupljamo. Gledaćemo da u junu pozovemo kandidate koji su odavno završili, da napravimo zajednički trening. Loša priprema, loši rezultati. Idemo da izvučemo najbolje, da se dobro pripremimo. To je prioritet", rekao je tada Svetislav Pešić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track