ZAHUKTAVA SE MVP TRKA - Embida i dalje guraju ispred Jokića! Nije smeo da izađe na crtu Srbinu, a i dalje je prvi favorit!
Foto: Profimedia

nba

ZAHUKTAVA SE MVP TRKA - Embida i dalje guraju ispred Jokića! Nije smeo da izađe na crtu Srbinu, a i dalje je prvi favorit!

Košarka -

Mnoge navijače, a posebno one u Srbiji zanima da li će srpski košarkaš Nikola Jokić i treći put zaredom biti MVP NBA lige.

Nakon najnovijeg preseka, objavljenog na sajtu lige, centar Denvera nalazi se na drugom mestu, odmah iza Džoela Embida.

Treće mesto pripada Janisu Adetokumbu, a na četvrtoj poziciji nalazi se košarkaš Bostona, Džejson Tejtum.

Kamerunac koji prosečno ove sezone beleži 33,2 poena po meču u protekle dve nedelje je na liderskoj poziciji.

Denver je lider Zapadne konferencije i Jokić ove sezone ima impresivniju statistiku od svog rivala (24.9 poena, 11.9 skokova i 9.9 asistencija), ali to prema mišljenju analitičara NBA lige nije dovoljno za prestižno priznanje.

Podsetimo, Embid je u ponedeljak izbegao direktan okršaj sa Jokićem u Denveru, navodno zbog povrede, a onda se ekspresno oporavio i zaigrao sinoć protiv Dalasa kao da ništa nije bilo. Mnogi smatraju da nije bio povređen već je želeo da izbegne direktan okršaj sa dvostrukim MVP i najvećim rivalom za prestižno priznanje.

Na trećem mestu nalazi se Janis Adetokumbo iz Milvokija, koji blista u poslednje vreme - u poslednjih pet mečeva imao je tri tripl-dabla.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track