BRITNI GRAJNER PIŠE KNJIGU O ZATVORSKIM DANIMA U RUSIJI: Hapšenje je bilo početak nezamislivog perioda u mom životu...
Foto: Profimedia

10 meseci provela u zatvoru

BRITNI GRAJNER PIŠE KNJIGU O ZATVORSKIM DANIMA U RUSIJI: Hapšenje je bilo početak nezamislivog perioda u mom životu...

Košarka -

Američka košarkašica Britni Grajner saopštila je da piše knjigu o deset meseci provedenih u zatvoru u Rusiji, a njeni memoari trebalo bi da budu objavljeni naredne godine.

Dvostruka olimpijska šampionka uhapšena je 17. februara prošle godine na aerodromu Šeremetjevo, pošto je posedovala patrone za elektronske cigarete sa uljem kanabisa, a na slobodu je puštena 8. decembra posle razmene zatvorenika između Vašingtona i Moskve.

Grajner u knjizi opisuje svoje "strogo i nestvarno iskustvo i zastrašujuće delove svakodnevnog života u ruskoj kaznenoj koloniji".

Proslavljenu 32-godišnju košarkašicu u februaru prošle godine angažovao je ruski tim Ekaterinburg, tokom pauze u WNBA ligi.

Britni Griner, Britni Grajner, Džozef Bajden
foto: Printscreen/Youtube, EPA/Jim Watson

U avgustu je osuđena na devet godina zatvora, a zatim je, nakon što je odbijena žalba, u novembru prebačena u kaznenu koloniju u centralnoj Rusiji.

"Hapšenje je bilo početak nezamislivog perioda u mom životu, o kojem do sada nisam bila spremna da pričam. Glavni razlog zbog kojeg sam tog dana otišla u Rusiju zbog posla bio je da učinim svoju ženu, porodicu i saigračice ponosnima", rekla je ona.

Grajner je razmenjena za ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Tenzije između Vašingtona i Moskve ponovo su podstaknute hapšenjem američkog novinara Evana Gerškoviča 29. marta, koje je predsednik SAD Džo Bajden u utorak opisao kao "potpuno nezakonito".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track