DVA ČUDESNA DATUMA: Boža 15. aprila, a Partizan i Marina 16. aprila pokorili Evropu!
Foto: Ana Paunković, Fiba

Sudbina

DVA ČUDESNA DATUMA: Boža 15. aprila, a Partizan i Marina 16. aprila pokorili Evropu!

Košarka -

Marina Maljković je pokorila Evropu!

Tačno 30 godina posle njenog oca Bože, ona je odvela tim do vrha Starog kontinenta. Simbolika u ovoj tituli je gotovo neverovatna...

Maljkovići su postali prva porodica u istoriji košarke koja ima trenera i njegovu naslednicu sa titulom prvaka Evrope. Podsećamo, Boža Maljković je četiri puta osvajao titulu prvaka Evrope u muškoj košarci.

Sada je na red došla Marina koja je sa ekipom Fenerbahčea na impresivan način došla do trona. Dovoljno je da kažemo da su njene izabranice u finalu slavile sa nestvarnih - 39 poena razlike.

- Srećna sam što je ovaj trofej osvojen na veliki praznik Vaskrs. Privatno sam srećna što sam Evroligu osvojila 30 godina nakon jednog od evroligaškog trofeja moga oca, koji je osvojio 15. aprlia 1993. godine sa Limožom. Na današnji dan (prim. aut 16. april) i moj Partizan je pre 31 godinu postao šampion Evrope. To su neke zanimljivi stvari - rekla je Maljkovićeva posle ovog istorijskog uspeha.

Na ovaj način Marina se upisala u istoriju evropske košarke kao jedan od najboljih trenera svih vremena. Ne bi nas iznenadilo da Maljkovićeva u budućnosti trenira i neki muški tim obzirom da je sa ženskim selekcijama uzela gotovo što se može osvojiti.

Košarkaški genije - Marina Maljković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track