ZVEZDA I PARTIZAN DIREKTNO U POLUFINALU: Izvučeni parovi Superlige Srbije, crno-beli bez predstavnika na žrebu
Foto: Zorana Jevtić

KSS

ZVEZDA I PARTIZAN DIREKTNO U POLUFINALU: Izvučeni parovi Superlige Srbije, crno-beli bez predstavnika na žrebu

Košarka -

Takmičenje u Košarkaškoj Superligi Srbije počinje naredne sedmice, a Crvena zvezda i Partizan priključiće se od polufinala.

U Superligi igraće 10 ekipa, prve utakmice na programu su 26. i 27. aprila, a polufinale se igra po završetku ABA lige.

Superligu činiće ekipe iz ABA lige - Zvezda, Partizan, FMP, Mega i Borac, a preostalih pet ekipa je iz KLS lige - Zlatibor, OKK Beograd, Metalac, Spartak i Vojvodina. Redosled ekipa iz KLS biće poznat po završetku regularnog dela takmičenja.

Osam ekipa biće podeljeno u dve grupe, pobednici grupa igraće protiv Zvezde i Partizana u polufinalu koje počinje četiri dana po završetku finala ABA lige, a najkasnije će se čekati do 8. ili 9. juna.

U prvoj grupi su FMP, OKK Beograd, prvoplasirani iz KLS i drugoplasirani iz KLS.

Drugu grupu čine Mega, četvrtoplasirani iz KLS, Borac i trećeplasirani iz KLS.

Polufinalne serije i finale igraće se na po dve pobede.

Termini za finale su 16. i 18. jun i eventualno 21. jun za treću utakmicu.

Partizan nije prošle sezone igrao Superligu, a niko iz tog kluba nije prisustvovao današnjem žrebu.

Direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin rekao je da je prošlogodišnja odluka Partizana da ne učestvuje u tom takmičenju naštetila svim klubovima.

Crno-beli su prošle sezone odustali od takmičenja u Superligi, zbog čega su kažnjeni sa gotovo dva miliona dinara, a trener Željko Obradović suspendovan je na četiri utakmice u KLS.

Grujin je na konferenciji za novinare povodom početka takmičenja u Superligi rekao da je disciplinski sudija izrekao Partizanu najveću kaznu, ali da su druge odluke u nadležnosti Košarkaškog saveza Srbije.

"Odluka Partizana da ne igra naštetila je drugima, najmanje Partizanu. Svim klubovima iz KLS. To je jedna tačka gledišta. Disciplinski sudija doneo je maksimalne novčane kazne. Druge odluke,koje su u ingerenciji predsedništva, nisu donete. KSS ćuti i nem je. Ne izjašnjava se po tom pitanju", rekao je Grujin, preneo je Mondo.

"Ne vidimo izlaz iz te situacije. Imali smo komunikaciji za Partizanom, pojavljivao se na sednicama Skupštine, pa su onda obarali kvorum. Odluke moraju da se donesu i da budu primenljive", dodao je.

Grujin je rekao da ne zna zbog čega se predstavnici Partizana nisu danas pojavili na žrebu.

"Glas svakog tima u KLS podjednako vredi. Pitajte njih zašto nisu došli. Juče se nisu javljali da potvrde. Klubovi su poslali svoje predstavnike i pokazali da uvažavaju ligu", naveo je Grujin.

Povodom sistema takmičenja, Grujin je rekao da je ovaj sistem za sada najbolji, ali da će se tokom leta razgovarati o promeni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track