PRLJAVO, PRLJAVO... Sramotan potez Embida - uradio je OVO i sudije su ga ostavile na terenu! Harden ISKLJUČEN- BREJK Filadelfije
Foto: EPA/JUSTIN LANE

NBA

PRLJAVO, PRLJAVO... Sramotan potez Embida - uradio je OVO i sudije su ga ostavile na terenu! Harden ISKLJUČEN- BREJK Filadelfije

Košarka -

Košarkaši Filadelfije slavili su u gostima nad Bruklinom sa 102:97, a ovaj meč obeležio je skandalozan potez NBA zvezde Džoela Embida.

Incident Klakstona i jednog od glavnih kandidata za MVP nagradu dogodio se već na početku meča, a pošto su sudije pregledale snimak donele su odluku da ne izbace centra Filadelfije iz igre.

Sa druge strane te sreće nije bio Džejms Harden koji je posle duela sa Rojsom O'Nilom početkom treće deonice poslat "na hlađenje".

Klakston je kasnije takođe izvukao deblji kraj zbog druge tehničke i unošenja Embidu u lice.

Inače, u ovom meču Filadelfiju je predvodio Tajris Maksi sa 25 poena, uključujući i važnu "trojku" 44 sekunde pre kraja utakmice. Džejms Harden postigao je 21 poen uz pet skokova i četiri asistencije, a Tobajas Haris dodao je 15 poena uz sedam asistencija.

Džoel Embid utakmicu je završio sa 14 poena i 10 skokova, a imao je ključnu blokadu 8,8 sekundi pre kraja kojom je sprečio izjednačenje.

Netsi su izgubili devetu uzastopnu utakmicu u plej-ofu i na korak su od eliminacije. U toj ekipi najefikasniji su bili Mikel Bridžis sa 26 poena uz šest skokova i pet asistencija i Spenser Dinvidi sa 20 poena uz sedam asistencija. Nik Klakston postigao je 18 poena, a Kameron Džonson 17 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Naredna utakmica igra se u subotu uveče, a domaćin će biti Bruklin.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track