EMBID NE IGRA PROTIV BRUKLINA: Lenard van tima za meč protiv Finiksa
Foto: Profimedia

NBA

EMBID NE IGRA PROTIV BRUKLINA: Lenard van tima za meč protiv Finiksa

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles Klipersa i Filadelfije, Kavaj Leonard i Džoel Embid, propustiće četvrte mečeve prvog kola plej-ofa NBA lige, preneli su američki mediji.

Leonard nije igrao ni treću utakmicu za Kliperse koji su tom prilikom izgubili od Finiksa na domaćem parketu 124:129. Time je Finiks poveo u seriji rezultatom 2:1. Osim neigranja Leonarda, što je najveći mogući minus za klub iz Los Anđelesa, hendikep je i što Pol Džordž ne može pomoći momčadi u duelu protiv sastava iz Arizone.

Kavaj Lenard
foto: Profimedia

Povreda desnog kolena Leonarda dovoljno je teška, navode američki mediji, i gotovo sigurno će propustiti i četvrtu utakmicu u kojoj su Klipersi opet domaćini.

U prve dve utakmice, u kojoj su oba tima dobila po jedan susret, Leonard je postigao 38 i 31 poen. Mediji su naveli kako se u Klipersi nadaju Leonardu u petom susretu.

Takođe zbog povrede desnog kolena četvrtu utakmicu u seriji Bruklina i Filadelfije neće odigrati najbolji igrač Filadelfije Džoel Embid. On se tokom trećeg meča povredio u jednom duelu i više zbog predostrožnosti pauzirati u četvrtom meču, ali bi već od sledeće nedelje trebao biti potpuno spreman za igru.

Filadelfija ne treba zbog toga previše strahovati jer u seriji prvog kruga protiv Bruklina ima prednost 3:0 i samo joj jedna pobeda nedostaje za prolazak u drugi krug.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track