MADRIĐANI U PANICI - OTKRIVENO STANJE POVREDE TAVARESA: Najbolji igrač Reala neizvestan za drugu utakmicu!
Foto: 900/Cordon Press / imago sportfotodienst / Profimedia

evroliga

MADRIĐANI U PANICI - OTKRIVENO STANJE POVREDE TAVARESA: Najbolji igrač Reala neizvestan za drugu utakmicu!

Košarka -

Očekuju ga dodatni pregledi nakon kojih će biti poznato da li će biti u stanju da pomogne svom timu u četvrtak

Najbolji igrač Real Madrida Valder Tavares nije ozbiljnije povređen, prenose španski mediji.

Košarkaši kraljevskog kluba doživeli su pravi košmar na startu plej-of serije Evrolige. Pretrpeli su šokantan poraz od Pratizana na svom terenu (89:87) i ostali bez svog najboljeg igrača - Valtera Tavaresa.

Sjajni gorostas sa Zelenortskih Ostrva bio je nezaustavljiv u prvom poluvremenu, međutim, u finišu druge četvrtine doživeo je povredu kolena, pa je pre pauze morao u svlačionicu. Pokušao je da se vrati na teren na startu drugog poluvremena, ali bol je bio jači i u 23. minutu je seo na klupu i više nije ulazio u igru. Po njegovom izrazu lica moglo se zaključiti situacija sa povredom nije nimalo naivna.

Pram prvim lekarskim izveštajima povreda nije toliko ozbiljna, koliko je u prvi mah delovalo i Tavares će se navodno uskoro vratiti na teren. Međutim, još uvek nije poznato da li će biti na raspolaganju trenru Ćusu Mateu na drugom meču protiv Partizana, koji bi mogao biti ključan za ishod ove serije.

Tavares ima problema sa ligamentima kolena i nakon dodatnih pregleda koje će odraditi u toku dana, biće jasnije kada će moći da se vrati na teren.

Izostanak sjajnog centra bio bi ozbiljan udarac za Madriđane. Podsetimo, Tavares je bio praktično jedini centar kog je trener Reala Ćus Mateo imao na raspolaganju. Francuz Vensan Poarije već duže vreme je van stroja zbog operacije slepog creva i jedina alternativa na centarskoj poziciji je veteran Entoni Rendolf koji ove sezone u Evroligi nije dobijao šansu, sve do utakmice sa Partizanom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track