"JA MRTAV UMORAN, A ŽELJKO U 3 UJUTRU GLEDA NBA" Partizanov Španac otkrio kakav je Žoc fanatik: Nekad mi se čini da HALUCINIRAM!
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

HIT PRIČA

"JA MRTAV UMORAN, A ŽELJKO U 3 UJUTRU GLEDA NBA" Partizanov Španac otkrio kakav je Žoc fanatik: Nekad mi se čini da HALUCINIRAM!

Košarka -

Dugogodišnji saradnik Željka Obradovića, španski košarkaški stručnjak Đosep Marija Iskuerdo, ispričao je nekoliko anegdota koje najbolje govore o tome koliko je popularni Žoc posvećen košarci.

Iskuerdo i Obradović poznaju se od 1993/1994. kada je srpski strateg bio trener Huventuda, Španac mu je tada bio prvi pomoćnik, a uspešno su sarađivali i u Fenerbahčeu.

U razgovoru za španski "El Mundo" Španac je slikovito dočarao koliko je sprski stručnjak zaražen igrom pod obručima.

"Pre neki dan smo igrali u Zadru utakmicu ABA lige. Bilo je maltene tri ujutru, a u autobusu na putu od hale do aerodroma počeo je Obradović da gleda uživo NBA utakmicu. Bio sam mrtav umoran, razmišljao sam kako da dođem kući i odspavam, a on..." ispričao je Iskuerdo.

Španac je otkrio da Željko istinski uživa u Beogradu.

"Rekao sam mu: 'Mnogo si srećniji i opušteniji'. Partizan je njegov klub, njegov grad. U Beogradu je okružen porodicom, prijateljima, ispija kafe, ide u poznate restorane...".

I Španac ne krije da uživa u Beogradu

"Svi se družimo: treneri, igrači, predsednik... Lepo je igrati u našoj hali, u Beogradu, a svi smo razumeli da je jedini način da uspemo bio da pratimo Željka", kaže Iskuerdo.

Partizan, Panatinaikos, Željko Obradović
foto: Nenad Kostić

Divi se Obradoviću

"Kao osoba, uvek je isti. Lud je za košarkom! Strastven i posvećen. Iznenađen sam energijom i strašću sa kojom nastavlja da živi za košarku. Prirodnom talentu koji je već posedovao za ovaj poziv, sada dodaje iskustvo stečeno u raznim sredinama. Zato predviđa šta će se dogoditi. Priča mi o utakmici koju smo igrali u Leonu, sa Huventudom 1993, napadali dva na jedan na niskom postu. To nije normalno", smatra španski trener.

Iskuerdo ističe da je njegov odnos sa Željkom zasnovan na poštovanju i poverenju.

"Zna Željko da ću dati sve za njega i veoma sam zahvalan na tome kako se brine o meni, koliko me voli. Sam sam u Beogradu i on brine o meni. Ne mogu ništa više da tražim".

Ili ipak može... Najbolji primer je kad Iskuerdo ode sa Željkom na večeru, a pridruže im se velikani poput Kićanovića, Dalipagića, Bodiroge i Danilovića.

"Nekad mi se čini da haluciniram" iskren je Iskuerdo.

Španac je otkriva da je srpskom stručnjaku najveća inspiracija rad sa mladim igračima.

"Uvek me opominje da nema mladih ili starih igrača, već dobrih i loših. Priča mi o vremenu dok je bio aktivan košarkaš, o bivšoj Jugoslaviji, o Draženu Petroviću, Predragu Daniloviću, Toniju Kukoču, Dinu Rađi... Momcima koji su kao tinejdžeri bili uveliko dobri. Zahtevan je, traži dosta od mladih ljudi i ponekad se oni zbog toga žale, ali je jasan: imaćeš problem onog dana kad meni ne budeš potreban. To znači da je s tobom završio. Hvala mu na tome" kaže član stručnog štaba crno-belih.

Kurir sport/Mozzar sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track