LOŠE VESTI ZA PARTIZAN! Evo kako je Evroliga ranije kažnjavala: Meč BEZ PUBLIKE, četiri meča suspenzije... VELIKI PROBLEM!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

EVROLIGA

LOŠE VESTI ZA PARTIZAN! Evo kako je Evroliga ranije kažnjavala: Meč BEZ PUBLIKE, četiri meča suspenzije... VELIKI PROBLEM!

Košarka -

Real Madrid i Partizan, savim sigurno, očekuju drakonske kazne disciplinske komisije Evrolige posle žestoke tuče na terenu tokom druge utakmice Top 8.

I dok oba kluba čekaju odluku, jedan okršaj pre 10 godina u elitnom evropskom takmičenju pokazuju da su oba kluba u velikom problemu.

Godine 2013. veliki incident obeležio je evroligaški meč između Olimpijakosa i Galatasaraja, jer su se na terenu potukli Mirza Begić i Pops Mensa-Bonsu.

Igrači su se borili za loptu, Begićevo udaranje laktom jako je iznerviralo Mensa-Bonsua i tu je nastao haos. Na udarac laktom Mensa-Bonsu je uzvratio krošeom, saigrači su tada krenuli da ih rastave, ali je igrač truskog kluba zaobišao tu gužvu i ponovo nasrnuo pesnicom na košarkaša Olimpijakosa. Strasti su se tada razbuktale, a zbog učešća u incidentu isključena su ova dva aktera, kao i Begićev saigrač iz ekipe Olimpijakosa, Jorgos Printezis.

Grčki velikan kažnjen je jednom utakmicom bez publike, a Jorgos Printezis sa četiri meča i 10.000 evra. Kod turskog tima, Pops Mensa-Bonsu suspendovan je na tri susreta uz takođe 10.000 evra, a Mirza Begić uz jedan duel i 15.000 evra.

Kod Partizana najveće kazne prete kapitenu Kevinu Panteru, Danteu Egzumu koji je povređen i Matijasu Lesoru zbog nasrtaja na Džanana Musu.

Kod Reala najviše treba da se brine Geršon Jabusele zbog obaranja Egzuma, potom Gabrijelu Deku zbog pesničenja, a tu je i inicijator Serhio Ljulj.

Partizan, Real Madrid, tuča, Kevin Panter, Dante Egzum
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Konačnu reč o sankcijama za ovo što se desilo imaće Disciplinska komisija Evrolige, a za Partizan bi najgore bilo ukoliko bi Panter bio suspendovan, a Egzum zbog povrede ne bi mogao da igra.

A po svemu sudeći, ne piše im se dobro...

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track