NAJCRNJI PORAZ U ISTORIJI REALA Španska Marka ŽESTOKO OPLELA po Ljulju i ekipi: Deklasirani od Partizana - pretvorili ih u utopiju
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

EVROLIGA

NAJCRNJI PORAZ U ISTORIJI REALA Španska Marka ŽESTOKO OPLELA po Ljulju i ekipi: Deklasirani od Partizana - pretvorili ih u utopiju

Košarka -

Španski list Marka je izveštaj sa utakmice između košarkaša Partizana i Reala, koja je zbog opšte tuče na terenu prekinuta minut i 40 sekundi pre kraja, objavio je pod naslovom "Najcrnji poraz u istoriji Real Madrida".

"Postoji mnogo načina da se izgubi. Real Madrid je izabrao najružniji. U velikoj meri deklasirani od Partizana u meču koji ih je doveo do 0:2 i fajnal-for pretvorio u utopiju, svu svoju frustraciju završili su tučom i žalosnim ishodom", navela je Marka u uvodu teksta.

1 / 8 Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

"Poraz je bio manje bolan od slike ove grupe nemoćnih igrača koji su nasrnuli na štit, pa čak i na himnu kluba: 'Kad izgubiš, rukuj se...", navodi se u tekstu tog španskog lista.

Košarkaši Partizana poveli su 2:0 protiv Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige, pošto su sinoć u Španiji pobedili sa 95:80, u utakmici koja nije odigrana do kraja.

Minut i 40 sekundi pre kraja utakmice došlo je do velike tuče na terenu, nakon što je Serhio Ljulj napravio grublji prekršaj na Kevinu Panteru, koji je odgovorio. Igrač Reala Geršon Jabusele je posle toga naleteo na Pantera, a zatim je rvačkim zahvatom oborio Dantea Egzuma, koji je povredio skočni zglob leve noge, a zaradio je i veliku posekotinu na ramenu.

"Ljulj je zapalio vatru oštrim faulom nad Panterom, nebitnim, na sredini terena, na minut i 40 sekundi do kraja, kada je njegov tim zaostajao 95:80. Amerikanac se okrenuo, pokazao pesnicu i eto ih svi: Dek, Musa, koga su napali Lesor i Panter, Jabusele, koji se bacio i čak povredio Egzuma... Jeziv spektakl koji bi mogao da ima posledice u vidu sankcija za naredne utakmice", navela je Marka.

Partizan, Real Madrid, Serhio Ljulj, Kevin Panter
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

"Bio je to nesrećni kraj najcrnjeg poraza u istoriji Real Madrida, koji je gubio mnogo važnije duele, ali to nikada nije uradio na ovaj način", naveo je ovaj španski list.

Evroliga je kasno noćas potvrdila pobedu Partizana i vođstvo u seriji od 2:0, ali i navela da će u roku od 24 sata biti donete odluke o kaznama.

Marka je u izveštaju navela i da niko do sada u istoriji Evrolige nije uspeo da se vrati posle 0:2 i da Real mora mnogo toga da promeni da bi u tome uspeo.

Treća utakmica ove serije na programu je u utorak u Beogradskoj areni.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track