SRAMNI POTEZI NBA LEGENDE! UDARIO JOKIĆA, SUDIJE OSTALE NEME! Srbin ISKULIRAO čuvenog Amerikanca, a malo ko bi ostao miran (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ČEMU OVO?

SRAMNI POTEZI NBA LEGENDE! UDARIO JOKIĆA, SUDIJE OSTALE NEME! Srbin ISKULIRAO čuvenog Amerikanca, a malo ko bi ostao miran (VIDEO)

Košarka -

Snimak sa utakmice Denvera i Finiksa postao je viralan na društvenim mrežama zbog bezobraznog poteza Krisa Pola.

Čuveni američki košarkaš je od Nikole Jokića niži za 28 centimetara, a s obzirom na to da ne postoji način da sačuva reket i izbori se za skok, pokušao je to da uradi udarcima.

Čekao je Jokića i dva puta ga udario u kratkom vremenskom roku.

Na snimku koji je pregledan nekoliko stotina hiljada puta, vidi se kako srpski košarkaš pokušava da izbegne kontakt sa iskusnim Polom, ali to nije uspeo ni jednom od dva puta.

Iako je očigledno da je do udarca došlo, sudije nisu reagovale čak ni dosudile faul nad srpskim košarkašem.

U drugom poluvremenu, Pol je zaradio povredu prepona i trenutno nije poznato da li će igrati u nastavku serije polufinala Zapadne konferencije.

Mnogi navijači su poručili da je povreda stigla kao karma zbog onoha što je radio prethodno u pomenutom duelu sa dvostrukim uzastopnim i i dalje aktuelnim MVP NBA lige.

Jokić je odigrao još jedan fantastičan meč, postigao je 39 poena uz 16 skokova, a Nagetsi imaju 2:0, pred odlazak u Finiks gde će se odigrati naredne dve utakmice.

Kris Pol je izabran na NBA draftu 2005. godine kao četvrti pik, a u bogatoj karijeri igrao je za Nju Orleans, Los Anđeles Kliperse, Hjuston, Oklahomu i od 2020. godine za Finiks.

Četiri puta je bio u najboljoj petorci NBA lige, sedam puta u najbolji defanzivni tim, pet puta je bio najbolji asistent, a šest puta najbolji "kradljivac" lopti. Na Ol-star utakmicama je učestvovao 12 puta, a u prvoj sezoni u karijeri, proglašen je za rukija sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track