ANALIZA KURIRA: Pet detalja koji će odlučiti pobednika 4. meča - tri idu u korist Partizana! OVO JE KLJUČ TRIJUMFA PROTIV REALA
Foto: BETAPHOTO/KK Partizan/KK Real Madrid

EVROLIGA

ANALIZA KURIRA: Pet detalja koji će odlučiti pobednika 4. meča - tri idu u korist Partizana! OVO JE KLJUČ TRIJUMFA PROTIV REALA

Košarka -

Crno-beli će sad imati način da zaustave Tavaresa, povratak Lesora otvara mogućnost za dominaciju pod obručima

Četvrta utakmica bitke između Partizana i Reala biće potpuno drugačija od svih do sada! Naime, Partizanu se pruža velika šansa da iskoristi prednosti koje će mu doneti povratak Matijasa Lesora u tim, jer „kraljevi“ imaju problem s visokim igračima.

Ako je pred početak trećeg meča Real imao ulogu favorita, sada je sasvim izvesno da taj epitet ne mogu da dobiju. Čini se da su veći izgledi za trijumf na strani srpskog kluba. A mi vam donosimo analizu detalja koji će odlučiti pobednika. Naravno, na sve dodajte i faktor domaćeg terena i vetra u leđa koji će dobiti izabranici Željka Obradovića.

Željko Obradović, Partizan
foto: @starsport

1. Tavares pod ingerencijom Lesora

Valter Tavares neće moći da gospodari terenom kao što je to činio na utakmici broj tri. Sada ga čeka „stena“ u odbrani u vidu Matijasa Lesora. Nema sumnje da će Francuz značajno limitirati učinak najvažnijeg igrača rivala. Upravo duel njih dvojice presudni je u odluci ko pobeđuje večeras.

Valter Tavares
foto: Tviter/Real Madrid

2. Dekov povratak, još veća širina u igri

Gabrijel Dek će ponovo biti u sastavu, što će Realu doneti ekstra opciju tamo gde je Partizan najjači - pozicije tri/četiri. Dek je igrač koji, kada krene, može da bude nezaustavljiv. Veliki (potencijalni) benefit u napadu za Špance je činjenica da se vraća sjajni Argentinac u sastav.

Partizan, Real, Dante Egzum, Gabrijel Dek, Geršon Jabusele, Sreten Radović, Kevin Panter, Džanan Musa, Mario Hezonja
foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

3. Ledej konačno na svojoj poziciji

Neće više Ledej morati da radi „sve i svašta“ u odbrani. Tako je često Zek ostajao i na Tavaresu, što je naravno značilo ogroman gubitak energije. Sada kada će tu biti Lesor, odbrana će moći potpuno drugačije da bude koncipirana i crno-beli će imati više načina da zaustave napade rivala.

Zek Ledej
foto: Starsport

4. Promena u prednosti pod košem

Real bez tri visoka bitna igrača, dok se Partizanu vraća udarna igra pod obručima. Bez Poirijea i Jabuselea, uz malu minutažu Kornelija, vrlo je moguće da crno-beli ostvare presudnu dominaciju pod obručima. Posebno ako bi Tavares ušao u problem s ličnim greškama.

Real Madrid, Partizan, Geršon Jabusele
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

5. Spoljna linija gde je svako opasnost

Realov najveći adut je činjenica da se ne zna od koga preti najveća opasnost rivalu. Posebno se to odnosi na spoljnu liniju, gde imaju igrače koji u svakom momentu mogu da eksplodiraju. Tako se u trećem meču Vilijams-Gos pojavio pravo niotkuda (u prva dva meča bio epizodista).

Kurir.rs/ Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track