MAMA JE OPLJAČKALA DENISA RODMANA I DESETINU SPORTISTA: Složila im je priču i ukrala im 10 miliona dolara! Sad je u zatvoru...
Foto: Printskrin/Tviter

luda priča

MAMA JE OPLJAČKALA DENISA RODMANA I DESETINU SPORTISTA: Složila im je priču i ukrala im 10 miliona dolara! Sad je u zatvoru...

Košarka -

Neverovatna priča dolazi iz Amerike, a vezana je za pljačku i prevaru velikog broja slavnih sportista.

Denis Rodman
foto: AP

Prevarantkinja Pegi Fulford sa nadimkom Mama iskoristila je ljude poput Denisa Rodmana, Trevisa Besta, Rašada Mekantsa, Rikija Vilijamsa, Leksa Hilijarda i mnogih drugih... Uspela je da im složi priču, a onda ih olakša za 10.000.000 dolara.

Pegi Fulford koristila je drugo ime za svaku žrtvu, pa se tako predstavljala kao - Pegi En Fulford, Pegi King, Pegi Vilijams, Pegi Berard, Pegi Simpson, Pegi Rivers, Devon Berard, Devon Kol... Međutim, svi su mogli da je zovu jednostavnije, po nadimku "Mama".

Pegi za prevare nije birala samo poznate sportiste, već i obične ljude. Predstavljala se kao finansijski i bankarski stručnjak, na uvid davale diplome sa Spelman koledža, čuvenog Harvarda. Zatim, finansijsku evidenciju depozita i bankovnih računa na Volstritu, pravnu dokumentaciju koja potvrđuje njen legitimitet i legitimitet njene kompanije "King Management Group". Nudila je i spisak klijenata, među kojima su bili i košarkaši Šon Merion, Denis Rodman, Džermejn O'Nil, igrači američkog fudbala Marvin Džons i Riki Vilijams, Oskarom nagrađeni glumac Kjuba Guding Džunior...

Prema svojim klijentima Pegi Fulford uvek je bila ljubazna, ponekad je imala i preterano opsesivnu želju da pomogne u svakodnevnim stvarima. Prevarama je Pegi Fulford počela da se bavi 1999. godine, kada se NFL igraču Rikiju Vilijamsu predstavila kao advokat jedne dizajnerske kuće. Ostvarili su kontakt i posle je sve bilo lako... Toliko se zbližila sa njim i njegovom suprugom, da nije imala samo pristup bankovnim računima, već im je i dovodila dete iz škole.

Posle toga, približila se Denisu Rodmanu. Praktično mu je ušla pod kožu. Bila je sa njima na ceremoniji uvođenja u Kuću slavnih, a njen sin Elkin je sedeo u istoj loži zajedno sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom, kada je Rodman bio u poseti toj zemlji.

"Mama" i Denis upoznali su se 2009. godine, na Floridi, na jednoj zabavi. Bila je pričljiva, simpatična, žonglirala je sa imenima i prezimenima zajedničkih poznanika, a Rodman je bio jednostavno nemaran. To je za Pegi Fulford bilo više nego dovoljno. Toliko da su odnosi sa Rodmanom bili porodični. Denis je tražio pažnju, a ona je to zverski koristila.

Od novca koji je dobila od pružanja „besplatnih” konsultantskih usluga Vilijamsu, „Mama” je stekla imanje u Fort Loderdejlu na Floridi, kuću u Džordžiji, stan u Majamiju i stan u Tramp tauru u Njujorku. Bila je tu i flota automobila, četiri mercedesa, tri rendž rovera, poršei i rols-rojs fantom.

Odnosi sa "mamom" bili su toliko bliski da Rodman u početku nije reagovao čak ni na očigledne nagoveštaje. Prvo je Rodmanu isključena struja zbog neplaćanja u stanu na Floridi, koji mu je Pegi pomogla da pronađe. Tada se ispostavilo da su plaćanja po polisi životnog osiguranja od 5 miliona dolara kasnila. Denis je ova pitanja uputio „mami”, kao osobi zaduženoj za njegove finansije, ali je umesto konkretnih odgovora dobio optužbe za nepažnju i smešne troškove.

Kada su se nagomilavali računi u porodicama Vilijams i Rodman, supruga Rikija Vilijams Kristin Barns je sve prijavila. U celu priču se ubrzo uključio FBI, a Pegi Fulford je ekspresno uhapšena. Istraga je otkrila više od 85 bankovnih računa koje je Pegi otvorila u svoje ime ili pod lažnim imenom.

Pegi Fulford
foto: Printskrin

Kao rezultat istrage FBI, dokazano je da je tokom ilegalne bankarske prevare iza autorstva "Mame" Riki Vilijams izgubio 3,01 milion dolara, Denis Rodman - 1,24 miliona dolara, Travis Best 1,4 miliona dolara, Rašad Mekants 200.000 dolara, Leks Hilijard 132.000.

Zbog pronevere, pranja novca i prevoza nezakonito proneverenih sredstava Pegi Fulford osuđena je na 10 godina zatvora uz isplatu odštete žrtvama u iznosu od 5,8 miliona. Iz zatvora će izaći 2027. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track