FMP POKUŠAO DA ODLOŽI UTAKMICU ZBOG DANA ŽALOSTI: Cedevita Olimpija i ABA liga nisu imali razumevanje za zahtev srpskog kluba
Foto: Starsport

PLEJ-OF

FMP POKUŠAO DA ODLOŽI UTAKMICU ZBOG DANA ŽALOSTI: Cedevita Olimpija i ABA liga nisu imali razumevanje za zahtev srpskog kluba

Košarka -

Košarkaši FMP-a dočekaće u subotu od 20 časova ekipu iz Ljubljane u drugom meču plej-of serije ABA lige.

Želja KK FMP bila je da se utakmica pomeri za ponedeljak zbog dana žalosti, ali klub nije naišao na razumevanje od strane rivala i regionalnog takmičenja, navedeno je na sajtu ekipe iz Železnika.

"U danima kada je cela naša država zavijena u crno, u FMP Areni će se podbaciti lopta što smo kao klub smatrali neprikladnim.Ipak, sve što je do KK FMP SoccerBet, a to su jasni protokoli koje zakon Republike Srbije nalaže u danima žalosti, biće u potpunosti ispoštovani. Stručni štab i igrači, uprkos bujici emocija koja ih je preplavila kao i čitav naš narod daće sve od sebe da klub i Srbiju predstave u najboljem svetlu u ovom teškom momentu", deo je saopštenja FMP-a.

O utakmici je govorio trener, Nenad Stefanović.

"U situaciji kakva je u zemlji, sigurno da nije lako razmišljati samo o košarci, ali potrudićemo se da budemo maksimalno fokusirani na samu utakmicu. Cedevita je svoj kvalitet pokazala u prvom meču sa nama. Verujem da su moji momci sposobni da odigraju bolju utakmicu nego u Ljubljani, da ispravimo greške koje smo tamo pravili i da vidimo za šta će nam to biti dovoljno u subotu".

Nenad Stefanović
foto: Starsport

A, evo kako meč vidi Čarls Džekins, bek "Pantera".

"Veoma važna utakmica za nas protiv zaista sjajne ekipe. Stručni štab je uradio sjajan posao i ukazao nam na greške koje smo pravili. Napravili smo plan igre i ostaje nam da ga primenimo primenimo na terenu".

Ekipa iz Ljubljane ima prednost u pobedama pošto je kao domaćin pobedila u prvoj utakmici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track