MEGA PROKOCKALA VELIKU PREDNOST! Barać: Dva potpuno različita poluvremena, iza nas je uspešna sezona
Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov

ABA LIGA

MEGA PROKOCKALA VELIKU PREDNOST! Barać: Dva potpuno različita poluvremena, iza nas je uspešna sezona

Košarka -

Trener košarkaša Mege Marko Barać rekao je da su drugu utakmicu protiv Budućnosti obeležila dva različita poluvremena, i poželeo uspeh crnogorskom timu u nastavku ABA lige.

"Čestitam ekipi Budućnosti na večerašnjoj pobedi. Očigledno dva potpuno različita poluvremena, mi smo se dobro spremili za ovu utakmicu, prilično fokusirano, kontrolisali smo praktično sve elemente u prvom poluvremenu, izgledalo je to dosta dobro, izgledalo je na način na koji treba da izgleda jedna plej-of ekipa", rekao je Barać na konferenciji za novinare.

Košarkaši Mege poraženi su sa 0:2 u četvrtfinalnoj seriji ABA lige, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici poraženi od Budućnosti sa 80:82.

Mega je na poluvremenu vodila sa 17 poena razlike, a gosti su u drugom delu došli do preokreta i plasmana u polufinale.

U polufinalu ABA lige Budućnost čeka boljeg iz četvrtfinalnog duela između Crvene zvezde i Zadra. Zvezda vodi sa 1:0, a drugi meč se igra u ponedeljak u Zadru.

Barać je dodao da je bila očekivana reakcija Budućnosti u drugom poluvremenu.

"Trebalo je da izdržimo taj neki prvi udar, otvaranje treće četvrtine, da zadržimo individualnu odgovornost kako u igri jedan na jedan tako i u skoku, da nastavimo da kontrolišemo napad vodeći računa o lopti kao što smo radili u prvom poluvremenu gde smo za 20 minuta imali jednu izgubljenu loptu i sedam ukradenih", rekao je on i istakao da se iz nekog razloga desilo sve suprotno.

Trener Mege ocenio je da je gostujuća ekipa kada je meč ušao u egal imala prednost zbog duže klupe.

"Očekivano je bilo da će blaga prednost biti na strani gostiju, što su oni znali da iskoriste. Želim im sreću u nastavku takmičenja, kolegi Mijoviću da ovaj drugi mandat koji je započeo uspešno nastavi sa dobrim radom. Svom klubu i celoj organizaciji čestitam na uspešnoj sezoni u ABA ligi, na nama ostaje da nastavimo sa radom kako u Superligi Srbije tako i između dve sezone u ABA ligi", rekao je Barać, koji je uputio i saučešće žrtvama nedavnih tragedija.

"Želeo bih da izrazim najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih žrtava u ovim tragedijama koje su nas zadesile poslednjih dana. Povređenima da poželim što brži i potpuni oporavak", rekao je Barać.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track