DRES ZVEZDE I PODRŠKA SRBIMA POSLE VELIKE TRAGEDIJE: Amerikanac koji je igrao za "večite" ceni i poštuje naš narod!
Foto: Printscreen Instagram

pravi prijatelj

DRES ZVEZDE I PODRŠKA SRBIMA POSLE VELIKE TRAGEDIJE: Amerikanac koji je igrao za "večite" ceni i poštuje naš narod!

Košarka -

Tarens Kinsi, američki košarkaš, ostavio je veliki trag u srpskoj košarci. I nije zaboravio naš narod posle velike tragedije koja se desila prošle nedelje.

Tarens Kinsi
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Tarens Kinsi (39) igrao je za Crvenu zvezdu i Partizan. Prvo je nosio crno-beli dres u sezoni 2013/2014, dok je član crveno-belih bio 2015/2016.

Američki košarkaš nedavno je na svom instagram profilu podelio video sa jednog biciklističkog skupa u njegovoj rodnoj Tampi na Floridi. Tarens Kinsi je vozio bicikl i bio u vlastitom dresu Crvene zvezde.

U driljivoj poseti na svom profilu, objasnio je zašto je obukao dres srpskog kluba.

– Nosio sam svoj dres Crvene zvezde kako bih pokazao ljubav i podršku celokupnoj srpskoj zajednici. Prošle nedelje 14-ogodišnji dečak je ubio čuvara i osmoro dece u beogradskoj školi. Sutradan je ubijeno osmoro ljudi u gradu u blizini Beograda - napisao je Tarens Kinsi i dodao:

- Molim se za snagu, komfor i mir svih porodica širom sveta koje su pogođene ovim nerazumnim činom. Jedna ljubav – košarka. U krvi samo Zvezda!

Partizan, Evroliga, Košarka, Tarens Kinsi
foto: Saša Pavlić

Tarens Kinsi je u septembru 2013. potpisao jednogodišnji ugovor sa Partizanom. Sa crno-belima je u sezoni 2013/14. igrao Top 16 fazu Evrolige, ali nije osvojio nijedan trofej. U martu 2014. je zbog povrede raskinuo ugovor i vratio se u SAD, pre nego što su crno-beli odbranili titulu prvaka Srbije.

Sezonu 2015/16. Tarens Kinsi počeo je u ekipi Trabzonspora, ali je 28. decembra 2015. prešao u Crvenu zvezdu. Sa crveno-belima je ostao do kraja sezone i osvojio regionalnu ABA ligu i Prvenstvo Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track