CELA PRVA PETORKA MOŽE DA ODE IZ PARTIZANA?! Ko će uopšte ostati iz ovog moćnog tima u narednoj sezoni? TEŠKA SITUACIJA
Foto: @starsport

sledi vrelo leto

CELA PRVA PETORKA MOŽE DA ODE IZ PARTIZANA?! Ko će uopšte ostati iz ovog moćnog tima u narednoj sezoni? TEŠKA SITUACIJA

Košarka -

Tek što je Partizan završio evroligašku sezonu, navijači crno-belih se pitaju kako će izgledati Obradovićeva ekipa naredne sezone...

Informacije nisu baš sjajne jer čak sedmorici košarkaša ističe ugovor, a radi se o nosiocima igre. To praktično znači da će Partizan morati dobro da odreši kesu ako želi da ih zadrži.

Za svakog od njih trebaće znatno više novca jer su imali dobre sezone u Evroligi, pa sigurno mogu da računaju i na bolji ugovor. Pitanje je samo da li Željko Obradović i Zoran Savić u planu imaju drugačiju koncepciju tima. Uglavnom, sezona je u punom jeku, pa se ništa konkretno neće dešavati sve do leta.

Ipak, već sada treba razmišljati o tome da Zeku Ledeju, Aleksi Avramoviću, Kevinu Panteru, Matijasu Lesoru, Džejmsu Naneliju i Danteu Egzumu ističe ugovor, dok nije najjasnije kakva situacija je s Janisom Papapetruom, odnosno kakvu klauzulu Grk ima u ugovoru.

Janis Papapetru
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Gotovo svima je skočila cena, odnosno dobri nastupi u Evroligi učinili su da mogu da traže više novca. Tako će Lesor sigurno imati dvostruko jači ugovor, pošto je jedan od najboljih u ligi, preciznije, drugi iza Saše Vezenkova. Matijas je s Partizanom potpisao ugovor na oko 600.000 evra. Slična situacija je i sa Egzumom, koji je kod Obradovića dobio ono što je tražio - minutažu i poziciju plejmejkera.

Kapiten Kevin Panter je najskuplji igrač tima (milion i 200.000 evra po sezoni), a u najmanju ruku za njega će trebati isti iznos. Većem ugovoru nada se i Aleksa Avramović, pa i Zek Ledej...

Zek Ledej
foto: Starsport

Ostaje pitanje da li će Obradović posle svega pokušati da dovede igrače koji bi mogli više da pruže u odbrani, pošto je bilo očigledno da je tu najviše škripalo u igri crno-belih.

Njima ističe ugovor

Kevin Panter (bek)

Aleksa Avramović (bek)

Dante Egzum (bek)

Džejms Naneli (krilo)

Zek Ledej (krilni centar)

Joanis Papapetru (krilni centar)

Matijas Lesor (centar)

Oni ostaju / imaju ugovore

Jam Madar (plejmejker)

Danilo Anđušić (bek)

Uroš Trifunović (krilo)

Alen Smailagić (krilni centar)

Tristan Vukčević (krilni centar)

Balša Koprivica (centar)

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track