PRAVO U METU - Džikić objasnio zašto su Španci tako uspešni u košarci: Oni NE JEDU SVOJU DECU! Ne šalju ih u Albe, Partizane...
Foto: aba liga

objasnio

PRAVO U METU - Džikić objasnio zašto su Španci tako uspešni u košarci: Oni NE JEDU SVOJU DECU! Ne šalju ih u Albe, Partizane...

Košarka -

Srpski stručnjak otkrio u čemu je ključ uspeha španske košarke...

Ono što je nekada bila Srbija i Jugoslavija, danas je Španija - košarkaška velesila.

Aktuelni šampion Evrope i Sveta svoju dominaciju i superiornost potvrdio je ove sezone i u evropskim klupskim takmičenjima. Real Madrid osvojio je titulu u Evroligi, a Gran Kanarija postala je šampion Evrokupa.

Ključ uspeha španske košarke leži u činjenici da oni čuvaju svoje mlade talente, smatra srpski trener Aleksandar Džikić.

Džikić, koji sa velikim uspehom vodi Hapoel iz Jerusalima, u izjavi za izraelske medije kritikovao je način na koji se u toj zemlji odnose prema mladim igračima.

"Ima jedna država koja je prilično uspešna u košarci. Španija – verovatno ste čuli. Znate li šta je karakteristično za Španiju? Oni ne jedu svoju decu. Oni pomažu svojoj deci. Zbog toga njihova deca ne idu u Albe, Partizane… Ne idu širom sveta", rekao je Džikić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track