SRBIJO, AKO VEĆ NISI PONOSNA, POGLEDAJ OVO: Način na koji NBA legende i najbolji igrači sveta pričaju o Jokiću je nešto NEVIĐENO!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

SOMBORAC OSVAJA SVET!

SRBIJO, AKO VEĆ NISI PONOSNA, POGLEDAJ OVO: Način na koji NBA legende i najbolji igrači sveta pričaju o Jokiću je nešto NEVIĐENO!

Košarka -

NBA liga objavila je video na koji Srbija može da bude ponosna.

Nikola Jokić igra sezonu karijere i Denver Nagetse je doveo do prvog finala u istoriji ovog tima, a u plej-ofu je, na putu do tog uspeha, beležio tripl-dabl u proseku.

Dok Nagetsi čekaju da saznaju protivnika u velikom finalu, a trenutno Majami ima prednost nad Bostonom od 3:2 u pobedama, NBA liga je odlučila da na društvene mreže podeli sjajan video.

Jokić u duelu sa Lebronom Džejmsom
Jokić u duelu sa Lebronom Džejmsomfoto: Harry How / Getty images / Profimedia

Na njemu se vidi koliko najbolji košarkaši sveta cene Jokića i šta zapravo misle o njemu:

"Jokić će ostati jedan od najboljih centara svih vremena koji je ikada dodirnuo košarkašku loptu", reči su Kevina Durenta, zvezda Finiks Sansa.

"Sve počinje i završava se sa Nikolom Jokićem. Neverovatan igrač, tao je dva puta za redom bio MVP", rekao je košarkaš Golden Stejta, Drejmond Grin.

"Igra za svoje saigrače i saigrači igraju za njega", poručio je Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa.

"Ludo je to šta može da uradi. Čudovište", rekao je Džoel Embid, centar Filadelfije i glavni Jokićev rival u borbi za MVP nagradu u prethodne tri sezone.

"Znam koliko je Džoker neverovatan. Skidam kapu, on je poseban", poručio je nedavno Lebron Džejms.

Pored sjajnog gesta NBA i objavljivanja ovog snimka, o Jokiću su govorili i brojni aktuelni, ali i bivši, proslavljeni NBA košarkaši, kao i legende ovog sporta i najjače lige na svetu.

Čuveni Medžik Džonson se nekoliko puta oglasio, a fantastične reči izgovorio je i Ričard Džeferson, nekadašnji košarkaš koji sada radi kao komentator i analitičar.

"Ako Jokić bude u stanju da osvoji šampionat ove godine i nastavi sa brojevima koje postavlja, Biće to među tri najveća plej-of učinka ikada. Trenutno ima u proseku tripl-dabl od 30 poena. Pobedio je Kevina Durenta, pobedio je Lejkerse. Ako osvoje svoj prvi šampionat, pokažite mi još neku seriju od početka do kraja koja je bila kao ova", rekao je Džeferson i dodao:

"Videli smo sjajne serije Lebrona i Kobija, ali tripl-dabl od 30 poena? To nikada ranije nisam video. Morate to da stavite kao jedan od najboljih performansa ikada. S obzirom na dve MVP nagrade, ne znam gde je rangiran, ali ono što trenutno radi je jedno od najimpresivnijih stvari koje smo videli u košarkaškoj igri".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track