"JE LI TO ĐOKOVIĆ ILI JOKIĆ?!" Američka novinarka otkrila kako je Srbin postao NBA ČUDOVIŠTE: Rekao je "ovo se neće ponoviti"
Foto: Printscreen

tajna uspeha

"JE LI TO ĐOKOVIĆ ILI JOKIĆ?!" Američka novinarka otkrila kako je Srbin postao NBA ČUDOVIŠTE: Rekao je "ovo se neće ponoviti"

Košarka -

Nagetsi su popularnom metlom počistili Lejkerse i tako postali šampioni Zapadne konferencije, a maestralni Srbin proglašen je za MVP finala Zapada, pošto je u seriji prosečno beležio 27 poena, 14,7 skokova i 11,3 asistencije.

Danas se Jokiću divi čitav košarkaški svet, legende ovog sporta pričaju hvalospeve o njemu i naslovnice najuglednijih medija i sportske emisije posvećene su sjajnom Srbinu. Ko bi mogao da pomisli da će takvu slavu steći momak iz Sombora kome su se na početku NBA karijere podsmevali zbog kilaže.

Čuvena novinarka Ramona Šelburn uradila je zanimljivu analizu Jokićeve karijere i neverovatnog uspona u najjačoj ligi na svetu.

Ona smatra da je čudesna transformacija koja se dogodila 2020. godine zaslužna za to da Srbin postane to što jeste - NBA superstar.

Čuvena novinarka Ramona Šelburn uradila je zanimljivu analizu Jokićevog neverovatnog uspona u najjačoj ligi na svetu.

Ona smatra da je čudesna transformacija koja se dogodila 2019. godine zaslužna za to da Srbin postane to što jeste - NBA superstar.

Kada je 2014. godine došao u Ameriku Nikola je imao 136 kilograma, bio je van forme i niko nije mogao da predvidi da će jednog dana postati dvostruki MVP i da će kao od šale rušiti rekorde Vilta Čemberlena.

Prelomni momenat dogodio se nakon bolnog poraza u sedmoj utakmici plej-of serije protiv Portlanda 2019. godine. Jokić je briljirao u tom meču, ali posle 42 minuta igre potpuno je ostao bez snage, pa je rešio da promeni neke stvari iz korena.

"Treneri Nagetsa su ostali u svlačionici posle meča i čuli da neko kuca. Tada je Nikola ušao u svlačionicu i rekao da će u budućnosti moći da računaju na njega i da se 'ovo nikada neće ponoviti'", otkriva čuvena novinarka.

Ramona ističe da je Nikola shvatio da može da bude MVP i da može da osvoji šampionat ako dovede svoje telo u red.

"Promenio je način ishrane, trenirao je, počeo da jača i unapređuje se. Postao je čudovište".

Novinarka ističe da je bila u potpunom šoku kada je videla Jokićevu transformaciju.

"Kada sam videla fotografiju pomislila sam 'je li ovo Đoković ili Nikola Jokić'", rekla je uz osmeh Ramona.

Kako bi dočarala koliko je Nikola postao disciplinovan kada je ishrana u pitanju, Ramona je otkrila jednu zanimljivu anegdotu.

"Njegova mama je došla iz Srbije i spremala mu hranu. On se plašio da je okusi. Nije želeo zalogaj da uzme. Bio je jako disciplinovan".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track