BOSTON NA KORAK OD ISTORIJSKOG PREOKRETA! Ludnica na Istoku - Jokić još čeka rivala: Seltiksi u POSLEDNJOJ SEKUNDI srušili Majami!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

finale istoka

BOSTON NA KORAK OD ISTORIJSKOG PREOKRETA! Ludnica na Istoku - Jokić još čeka rivala: Seltiksi u POSLEDNJOJ SEKUNDI srušili Majami!

Košarka -

Boston je od 0:3 u finalnoj seriji Istoka stigao do 3:3 i sada ga samo jedan korak deli od istorijskog preokreta i plasmana u veliko finale NBA lige!

Poenima Derika Vajta u poslednjoj sekundi meča Boston je savladao Majami u gostima rezultatom 104:103.

Sada je 3:3 u finalnoj seriji Istoka i odluka o drugom finalisti biće poznata nakon sedme utakmice koja će se odigrati u TD Gardenu.

Boston je postao tek četvrti tim u istoriji NBA lige koji je uspeo da izjednači rezultat u plej-of seriji nakon 0:3 i na svom terenu će pokušati da ispiše istoriju i postane prva ekipa koja je napravila preokret nakon tri vezana poraza na startu serije.

Najbliži čudu bili su Njujork Niksi 1951. godine, Nagetsi 1994. i Portland 2003. godine. Ova tri tima uspela su da izjednače na 3:3, ali su u odlučujućim utakmicama doževeli poraz. Boston sada ima priliku da na svom terenu ispiše istoriju.

Od starta meča bilo je jasno da su Seltiksi dobili krila nakon dva vezana trijumfa. Igrali su sjajno na ovom meču, kontrolisali dešavanja na terenu i na nešto manje od tri minuta pre kraja imali devet poena prednosti. Međutim, Majami se nije predavao. Uporno su se vraćali i na tri sekunde pre kraja meča stigli i do preokreta.

Naime, pri rezultatu 102:100 za Boston, Al Horford je faulirao Džimija Batlera pri šutu, sudija je pokazao da je Batler nagazio liniju za tri poena i dodelio domaćinu dva slobodna bacanja. Međutim, nakon čelendža trenera odluka je promenjena i Hit je dobio priliku da povede. Batler nije popustio pod pritiskom, pogodio je sva tri bacanja za prednost 103:102.

Nakon tajm-auta usledio je poslednji napad Seltiksa. Markus Smart je šutirao brzo za tri poena, lopta je izašla iz obruča, ali neičekivani heroj Vajt je desetinku pre sirene, nakon skoka u napadu, uspeo da je ubaci u koš.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa 31 poenom i 12 skokova, Braun je postigao 26 poena, Smart je dodao 21, a junak Vajt meč je završio sa 11 postignutih poena.

U poraženom timu ponovo se istakao Džimi Batler sa 24 poena uz 11 skokova i osam asistencija. Međutim, treba istaći da je najbolji igrač Hita na ovom meču imao očajan šut iz igre 5/21.

Seltiksi će u noći između ponedeljka i utorka imati priliku da postanu prva ekipa koja je napravila preokret nakon 0:3. Podsetimo, pobednik serije u velikom finalu odmeriće snage sa Denverom, koji predvodi naš Nikola Jokić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track