ŠTA ĆE SA TOLIKOM LOVOM?! Zbog Jokića dobio OTKAZ, a sada će preuzeti Detroit za NEVEROVATNU sumu novca - oboren je REKORD!
Foto: Jason Miller / Getty images / Profimedia

PRAVO BOGATSTVO

ŠTA ĆE SA TOLIKOM LOVOM?! Zbog Jokića dobio OTKAZ, a sada će preuzeti Detroit za NEVEROVATNU sumu novca - oboren je REKORD!

Košarka -

Američki košarkaški trener Monti Vilijams preuzeće ekipu Detroita, nakon što je nedavno dobio otkaz u Finiksu, posle eliminacije u plej-ofu NBA lige, preneli su danas tamošnji mediji.

Vilijams je prema navodima medija pristao na ugovor vredan 78,5 miliona dolara, što ujedno predstavlja rekord u NBA ligi.

Prethodne četiri sezone 51-godišnjak je vodio Finiks Sanse, a sa ekipom iz Arizone je 2021. godine igrao finale NBA lige. U tom finalu Finiks je posle sedam utakmica poražen od Milvokija.

Smenjen je sa funkcije 13. maja, nakon poraza u polufinalu Zapadne konferencije (4:2) od ekipe Denvera.

U Detroitu će naslediti Dvejna Kejsija, koji je napustio tu funkciju nakon što je regularni deo završio na poslednjem mestu Istočne konferencije, sa najlošijim skorom u celoj ligi (17 pobeda i 65 poraza).

Vilijams, koji je prošle godine proglašen za najboljeg trenera, pokušaće da podigne ekipu koju predvodi Kejd Kaningem, prvi pik na draftu 2021. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track