OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI DA SE IZMISLI! Utakmica sezone završena scenom ZA OSKARA: U glavnim ulogama čuveni treneri (VIDEO)
Foto: Printscreen

LUDILO

OVAKO NEŠTO NE MOŽE NI DA SE IZMISLI! Utakmica sezone završena scenom ZA OSKARA: U glavnim ulogama čuveni treneri (VIDEO)

Košarka -

Jedna od najboljih utakmica sezone odigrana je u Istanbulu u polufinalnoj seriji turskog prvenstva.

Efes je kao gost pobedio Fenerbahče posle ozbiljne drame u završnici, a poslednji napad doneo je fenomenalnu scenu koja je brzo obišla Evropu.

Najpre da pokušamo da objasnimo kako je došlo do ludih 10 sekundi.

Fenerbahče je u prvom meču pobedio sa ogromnih 42 poena razlike, pa je Efes bio pod pritiskom i svi su čekali da vide kakav će biti odgovor.

Ekipa Ergina Atamana loš je otvorila meč i posle 10 minuta imala je devet poena zaostatka (25:16). Falio je učinak Vasilija Micića koji je odigrao loš meč, a Efes je do poluvremena uspeo da smanji zaostatak na pet poena (45:40).

U trećoj četvrtini je došlo do preokreta i potpuno drugačiju sliku smo mogli da vidimo, pošto je Fenerbahče počeo da se muči u napadu, a Efes da pronalazi svoj ritam. Vil Klajburn je dominirao, a priključili su mu se Elajdža Brajant i Šejn Larkin, pa je posle 30 minuta Efes imao prednost (61:65).

A onda - kompletno ludilo.

Brzo je u četvrtoj deonici Efes stigao do +13, Dimitris Itudis je pokušavao da podigne ekipu posle neshvatljivog pada, a bitne poene uspeli su da vežu Tarik Biberović i Marko Gudurić.

Kada je reč o samoj završnici, na 9,4 sekunde do kraja ovog neverovatnog meča, Efes je imao poen prednosti i aut na polovini rivala.

Međutim, Najdžel Hejs-Dejvis je ukrao loptu i iz kontranapada zakucao za prednost Fenerbahčea (90:89).

Ostalo je šest sekundi za napad Efesa, loptu je uzeo Klajburn, prešao je sa njom ceo teren i onda u poslednjoj sekundi pogodio trojku onako kako je to činio Aleksandar Đorđević u svoje vreme.

Tada je nastao ovaj fantastični usporeni snimak. Itudis je poludeo, bacio je tablu iz ruku prema svojim pomoćnicima, dok se u pozadini vidi kako Ataman pada u trans.

Klajburn je meč završio sa 35 poena, 10 skokova i tri asistencije, Brajant je dodao 18, a Larkin 17 poena. U poraženom sastavu Motli je imao 22 poena uz devet skokova i šest asistencij, Tarik Biberović je postigao 17 poena, a Marko Gudurić 15 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track