JOKIĆ PROGOVORIO O MISTERIOZNOM RITUALU O KOM SVI PRIČAJU: Otkrio zbog čega veže BURMU za levu patiku: U tome leži JAKA SIMBOLIKA!
Foto: Printscreen

porodica centar sveta

JOKIĆ PROGOVORIO O MISTERIOZNOM RITUALU O KOM SVI PRIČAJU: Otkrio zbog čega veže BURMU za levu patiku: U tome leži JAKA SIMBOLIKA!

Košarka -

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić otkrio je koliko mu znači podrška porodice i detaljno pojasnio zanimljive rituale koje ima pre i posle meča.

Mnogima je zapalo za oko da Nikola pred svaki meč skine venačnu burmu sa ruke i "zaveže" je za patiku, kako bi bila uz njega i dok je na terenu.

Američke novinare zanimalo je kada je počeo to da radi i zbog čega.

"Kada sam se oženio", rekao je uz osmeh srpski as.

Zatim se uozbiljio i objasnio zašto mu je taj ritual izuzetno bitan.

"Skinem burmu sa prsta, stavim na levu patiku, držim burmu na levoj patici zbog familije. To je veoma važno za mene. Oni su uvek uz mene i na mojoj strani, pa im tako pokazujem ljubav. Šaljem im poljupce posle utakmice. Oni su tu na svakoj utakmici, tokom celog plej-ofa", ističe emotivni as.

Poslednjih nedelja mnogi su se pitali šta Jokić želi da poruči kada nakon tijufa kažiprstom udara u svoj dlan i sada je konačno razrešio i tu misteriju.

"To je dečija pesmica, stara srpska pesma o ježu koji odlazi na spavanje. Uzeo sam je od našeg trenera Ogija, koji je Srbin. On i njegova supruga su mojoj ćerki pevali tu pesmicu njoj je to držalo pažnju, pa sam je ja ukrao. To je jedan način da je podmitim", kaže Jokić i ponosno dodaje:

"Imam svoju porodicu uz sebe, uvek me štite, to je nešto što je samo moje i što niko ne može da mi oduzme".

Podsetimo, Nikola ima sjajnu priliku da prvi put u karijeri stigne do šampionskog prstena.

Njegovi Nagetsi vode u finalnoj seriji NBA lige protiv Majamija sa 3:1 i samo jedan trijumf deli ih od istorijskog uspeha.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track