EKSKLUZIVNO - MIROTIĆ NA VEČERI U PODGORICI DOGOVORIO DOLAZAK U PARTIZAN: Otkrivamo detalje transfera veka!
Foto: Starsport©, Printscreen

pao dogovor

EKSKLUZIVNO - MIROTIĆ NA VEČERI U PODGORICI DOGOVORIO DOLAZAK U PARTIZAN: Otkrivamo detalje transfera veka!

Košarka -

Bomba na pomolu! Crno-beli su na korak od realizacije najvećeg transfera u istoriji kluba! Jedan od najboljih košarkaša Evrope, Nikola Mirotić, postigao je dogovor sa Partizanom i ukoliko se kockice poklope uskoro će obući dres aktuelnog šampiona ABA lige!

Nikada ranije nije se desilo da jedan igrač ovako uzdrma evroligaško tržište kao Mirotić ovog leta. Od momenta kada je postalo jasno da Barsa želi da ga se odrekne zbog bogatog ugovora koji im predstavlja ogroman teret, počele su spekulacije o tome gde bi bivši NBA as mogao da nastavi karijeru.

Nakon odlaska Vezenkova bio je viđen u Olimpijakosu, šuškalo se i o njegovom prelasku u Panatinaikos koji je rešio da ovog leta napravi moćan tim, pisalo se i da je blizu dogovora sa Milanom, pa i Crvenom zvezdom... Međutim, nakon jednog razgovora Mirotić je doneo odluku da karijeru nastavi u Partizanu.

Nikola Mirotić, Partizan, Uroš Trifunović, Barselona
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čim se pojavila mogućnost da bi Mirotić mogao da napusti Barselonu, crno-beli su krenuli u akciju.

U startu Partizan nije bio opcija, ali do velikog preokreta došlo je nakon poziva koji je dobio od najtrofejnijeg evropskog trenera - Željka Obradovića.

Pre deset dana u jednom hotelu u Podgorici Mirotić je bio na sastanku sa trenerom Obradovićem i Zoranom Savićem i bio je oduševljen onim što je čuo. Prema našim saznanjima proslavljeni košarkaš postigao je načelni dogovor sa srpskim klubom.

Finansije su bile stavka oko koje je bilo najmanje razgovora. Novac mu nije na prvom mestu i spreman je da prihvati daleko manja primanja od onih koja je imao u Barseloni. Na prvom mestu su mu ambicije kluba, a lično od Željka Obradovića dobio je uverenje da će Partizan napraviti tim koji će biti konkurentan za plasman na Fajnal for Evrolige.

Nikola Mirotić
foto: @starsport

Nakon konstruktivnog razgovora sa Obradovićem i Savićem Mirotić je definitivno prelomio i izabrao Partizan, pa sada ostaje "samo" da se okonča njegova saga sa Barselonom.

Crno-beli su odradili sve što je do njih i sada sa nestrpljenjem čekaju ishod Mirotićevih pregovora sa Kataloncima. Nažalost, rastanak sa Barsom je komplikovaniji nego što se u prvi mah mislilo. Španski tim mora da isplati dve poslednje godine ugovora, što je oko 22 miliona evra, a tamošnji mediji spekulišu da bi dve strane mogle da se dogovore da se iznos spusti na 15-16 miliona.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track